Στο σφυρί βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς 1 δισ κόκκινα δάνεια & κατασχεμένα ακίνητα !!!

Σε πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων και ακινήτων ονομαστικής αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στην πρώτη ουσιαστικά τέτοια σημαντική κίνηση από ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων της για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει ήδη ζητήσει από επενδυτές να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, το οποίο κατά τις ίδιες πληροφορίες περιλαμβάνει “κόκκινα” δάνεια δεκάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων (περίπου 150) με υποθήκες σε ακίνητα, καθώς και εμπορικά και ξενοδοχειακά ακίνητα που περιήλθαν στην κατοχή της μέσω πλειστηριασμών.

Η διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών να αναμένεται εντός του 2017, ενώ ρόλο συμβούλου έχει αναλάβει η UBS.

Η πώληση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αποτελεί κατά κάποιον τρόπο “crash test” τόσο για την Πειραιώς, όσο και για τις άλλες συστημικές τράπεζες που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον, και από τη ζήτηση και την τιμή που θα “πιάσει” το χαρτοφυλάκιο θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες κινήσεις στον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά ειδικά την Πειραιώς, αν η πώληση του χαρτοφυλακίου είναι επιτυχημένη, και σε συνδυασμό με τα σχέδια της τράπεζας για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων της έως το τέλος του έτους κατά συνολικά 4 δισ. ευρώ, αυτό θα σημαίνει ότι θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της έως το τέλος του 2019 στα 20,3 δισ. ευρώ, από τα 34 δισ. ευρώ.

hellasforce.com

3 σχόλια σχετικά με το “Στο σφυρί βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς 1 δισ κόκκινα δάνεια & κατασχεμένα ακίνητα !!!”

  1. Για δανειο 15000 που δεν εξυπηρετείται εδώ και 5 χρονια και έφτασε τα 29000,η Eurobank έστειλε τρίτη στη σειρά πρόσκληση ρύθμισης οπου το υφιστάμενο ποσο αναφέρεται στα 29000 και το υπόλοιπο απαίτησης στα 3700.Μοιαζει με κούρεμα και το ζητάει μάλλον εφάπαξ.Δεν τα έχω δυστυχώς αλλα αν ίσχυε θα έκανα οτι μπορούσα για να τελειώνω με αυτη την μισητή τραπεζα.
    Εχει λάβει κανεις κατι αντίστοιχο;

    1. Όταν λες έστειλε πρόσκληση ρύθμισης, τί εννοείς; Ταχυδρομικώς; Σε ρωτάω γιατί την ίδια πάνω κάτω πρόταση μου είχαν κάνει τηλεφωνικώς κι εμένα προ διμήνου από δήθεν δικηγορικό γραφείο και δεν τα είχαμε βρει στο ύψος της δόσης και πριν μία εβδομάδα μου ήρθε συστημένη επιστολή από τη Eurobank που απ’ έξω έγραφε ”εξαιρετικά προσωπικό και επείγων” (ή κάτι παρόμοιο …δε θυμάμαι ακριβώς). Όταν πήγα στο ταχυδρομείο και είδα ότι είναι από τη συγκεκριμένη τράπεζα, αρνήθηκα να την παραλάβω και έφυγα. Πάντως να ξέρεις ότι μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί τους και αντί για εφάπαξ , να ξεπληρώσεις με δόσεις το κουρεμένο ποσό του δανείου, με ένα μικρό επιτόκιο.

      1. Ναι,ταχυδρομική επιστολή συστημένη.Επειδη λείπαμε όμως και δεν ξέρω ποσο καιρο ήταν εκεί και την παρέλαβε άλλος λογω συνωνυμίας,έγραφε οτι σε 15 μερες αν δεν ανταποκριθείς χαρακτηρίζεςαι μη συνεργάσιμος.Ουσιαστικα όμως πιστεύω οτι βιάζονται για να πουλήσουν το δάνειο.Δεν πιάνουν και πολλά απο την πώληση αλλα καθαρίζουν το χαρτοφυλάκιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *