Στους 30.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013

Διαφυγή εσόδων από 100.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, που τα πάρκαραν παραδίδοντας τις πινακίδες κυκλοφορίας, καταμετρά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αναζητά και τα χρέη από 30.000 που δεν έφτασαν μέχρι τα ταμεία για να τα πληρώσουν προφανώς ελλείψει χρημάτων και το οποίο θα το πληρώσουν τώρα διπλό.

Στους 130.000 ανέρχονται συνολικά οι ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν εισέφεραν τον οβολό τους για τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς. Εν τούτοις είναι λιγότεροι από πέρυσι που είχαν ξεπεράσει τους 200.000 – γεγονός που έχει προκαλέσει αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών. Πάντως, αν συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό η διαφυγή εσόδων από το Δημόσιο πολύ σύντομα δεν θα έχουν τι να εισπράξουν…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει καταγράψει την κατάθεση 100.000 πινακίδων κυκλοφορίας έναντι περίπου 120.000 πέρυσι. Ενώ 30.000 δεν πλήρωσαν τα τέλη έναντι 100.000 πέρυσι. Οι τελευταίοι πρέπει πλέον να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό, καθώς το πρόστιμο είναι ισόποσο του τέλους. Το ποσό έχει ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμο οπότε και θα τους αποσταλεί το σχετικό «μπιλιετάκι».

Άμεσα δε, ξεκινούν έλεγχοι της Τροχαίας και όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν το όχημα χωρίς να έχουν πληρώσει θα τους παίρνουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο εισέπραξε 1,13 δισ. ευρώ έναντι 1,08 δισ. ευρώ το 2012.

5 σχόλια σχετικά με το “Στους 30.000 ανέρχονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013”

  1. ΕΙΔΗΣΗ: ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝ…ΚΛΕΦΤΟΜΠΑΝΚ, ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ (ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ) ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Β ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ (ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΘΑΡΟ 6500 ΕΥΡΩ – ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟΟΟΟ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ ΠΙΑ!!! ΠΑΕΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ…… ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΗ ΦΙΛΟΘΕΗ (ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΟΤΡΩΛΛ……..). ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ! ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΕΞΥΠΞΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ 1 ΣΤΑ 5 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ!

  2.  Το πιστέυω. Γνωστός μου, διευθυντής σε υποκατάστημα της alpha bank αφού μου έκανε κύρηγμα για το πως οι τράπεζες πρέπει να διευκολήνουν όσους έχουν στεγαστικά δάνεια και αφού έλεγε μπλα μπλα μπλα κανά δεκάλεπτο μου λέει πως αναγκάστηκε να σταματήσει να πληρώνει το δικό του στεγαστικό γιατί πλέον άρχισε να ζορίζεται και προτιμά να μην λείψει τίποτα από την οικογένεια του παρά να πληρώνει το δάνειο. Μάλιστα μου είπε πως μου δίνει δίκιο που και εγώ έκανα στάση πληρωμών (σε καταναλωτικά χωρίς εξασφάλιση) αλλά επειδή τον πιέζουν από τα κεντρικά πρέπει να φανεί πως και αυτός με πιέζει και εμένα για να κάνω ρύθμιση. Μάλιστα από δόση 150 ευρώ τον μήνα μου πρότειναν να δίνω 50 ευρω για 3 χρόνια και όταν περάσει αυτή η περίοδος τα ξαναβλέπουμε. Σκέφτομαι να δεχθώ γιατί έτσι θα έχει περάσει και η πενταετία από την μεταβίβαση ακινήτου μου για να μην έχω πρόβλημα.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.