Στον προθάλαμο της Εισαγγελίας 50 στελέχη εισπρακτικών

Σε επιχείρηση «σκούπα» προχωρά η Δικαιοσύνη στο ομιχλώδες τοπίο των εισπρακτικών εταιρειών. Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι μέθοδοι και οι πιέσεις που ασκούνται προκειμένου δανειολήπτες αλλά και μικροοφειλέτες του «πλαστικού» χρήματος να αναγκαστούν να πληρώσουν, και φυσικά οι συγκεκριμένες εταιρείες να λάβουν την προμήθειά τους, έχουν πάρει διαστάσεις σοβαρών ποινικών αδικημάτων.

Τουλάχιστον 34 εισπρακτικές έχουν μπει στο στόχαστο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας ενώ περίπου άτομα, ανάμεσά τους δικηγόροι και μέλη των Δ.Σ. εισπρακτικών εταιρειών, αναμένεται να κληθούν για να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για αδικήματα κακουργηματικής μορφής μεταξύ των οποίων και η νομιμοποίηση προϊόντων από εγκληματικές ενέργειες («ξέπλυμα» μαύρου χρήματος).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘Εθνους, πριν από την άρση απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών η δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση των εισπρακτικών εταιρειών η οποία εκκρεμούσε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επί 8 χρόνια κινδύνευε να τεθεί στο αρχείο.

Η λύση δόθηκε με παραγγελία του αρμόδιου εισαγγελέα στο ΣΔΟΕ, το οποίο άνοιξε λογαριασμούς φυσικών και νομικών προσώπων τα οποία συνδέονταν με τις εισπρακτικές εταιρείες με αποτέλεσμα τα ποσά που βρέθηκαν να οδηγήσουν στην κλήση υπόπτων για ανωμοτί εξηγήσεις για τουλάχιστον 4 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

www.enikonomia.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Στον προθάλαμο της Εισαγγελίας 50 στελέχη εισπρακτικών”

  1. Όχι , όχι , όχι !
    Μα δεν ειναι αυτό που νομίζετε… !

    “Ο κόσμος το΄χει τούμπανο…..”

    Όσο για τη “σκούπα” …Άσε , μάστορη ! Με το μαλακό μη σηκώσεις και σκόνη . Μολις σφουγγαρισαμε ….

  2. Προφανώς οι εισπρακτικές δεν αποδίδουν πλέον τα κέρδη στα αφεντικά τους, επειδή για όσο καιρό έκαναν χρυσές δουλειές, οι εγκληματικές τους πράξεις δεν ενοχλούσαν κανέναν εισαγγελέα.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.