Στις 15 Σεπτεμβρίου ξεκινούν μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών για κόκκινα δάνεια!

Οι τράπεζες ξεκινούν από τις 15 Σεπτεμβρίου τους πλειστηριασμούς ακινήτων μη συνεργάσιμων δανειοληπτών.

Πρώτα πρώτα θα βγουν στο σφυρί 2.000 ακίνητα με προοπτική ο αριθμός τους να φθάσει τα 5.000 τους αμέσως επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή στόχος των πρώτων πλειστηριασμών είναι να σταλεί μήνυμα προς δανειολήπτες που συστηματικά αποφεύγουν να συνεργαστούν με την τράπεζα ότι τα περιθώρια ανοχής έχουν εξαντληθεί και ότι η περίοδος χάριτος έχει παρέλθει.

Κατά το δημοσίευμα οι πρώτοι πλειστηριασμοί θα αφορούν σε μεγάλα ακίνητα, αξίας άνω των 300.000 ή 400.000 ευρώ, που βαρύνονται με δάνεια τα οποία έχουν βρεθεί στο «κόκκινο» πάνω από δύο χρόνια.

Πρόκειται για 2.000 περίπου κατοικίες, οι κάτοχοι των οποίων, παρά το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αποδεδειγμένα καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αρνούνται να συναινέσουν σε ρύθμιση της οφειλής τους ή ακόμη και να συνομιλήσουν με την τράπεζα.

Οι τράπεζες επιμένουν ότι δεν πρόκειται να θιγούν ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ή τα μικρά ακίνητα οικογενειών που δεν έχουν μεγάλη ή άλλη περιουσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *