Στα 67 η σύνταξη – Τέλος τα δώρα για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Τις περικοπές δαπανών και τους φόρους που περιλαμβάνονται στο πακέτο των μέτρωνπαρουσιάζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη με τον υπεύθυνο Οικονομικών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Χατζησωκράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνολικές περικοπές δαπανών για το 2013-2014 θα φτάσουν στα 10,5 δισ. ευρώ και στα 3 δισ. ευρώ από φορολογικές παρεμβάσεις και διαρθωρτικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν πηγές από το στρατόπεδο της Δημοκρατικής Αριστεράς, το 2013 οι συνολικές περικοπές δαπανών θα ανέλθουν σε 7,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, οι επιβαρύνσεις από το σκέλος της φορολογίας αναμένονται περιορισμένες, καθώς μετατίθενται για το 2014.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Χατζησωκράτης ανοιχτό παραμένει(όχι όμως με την ένταση των προηγούμενων ημερών) από την τρόικα το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο, κάτι που ωστόσο η ΔΗΜΑΡ απορρίπτει χωρίς συζήτηση. Τόνισε επίσης ότι στις περικοπές δαπανών περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη. Σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη, το θέμα των μειώσεων των συντάξεων του ΟΓΑ έχει βγει από το τραπέζι.

Καταργούνται ωστόσο τα δώρα σε εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου και σε όλους τους συνταξιούχους. Ωστόσο, ο κ. Χατζησωκράτης παραδέχτηκε ότι το πακέτο των φορολογικών μέτρων είναι ακόμα ανοικτό.

Ο υπουργός Οικονομικών εισερχόμενος στην Ιπποκράτους για τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις θα είναι στα 8 δισ. ευρώ. «Όχι τέτοια νούμερα ρε παιδιά, πιο χαμηλά θα είναι» απάντησε ο κ. Στουρνάρας.

greekmoney.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Στα 67 η σύνταξη – Τέλος τα δώρα για δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *