Στα 250.000 ευρώ το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας;;;

Στις 250.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας προτίθεται να τοποθετήσει ως όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από 1ης Ιανουαρίου 2019 η κυβέρνηση.

Αυτό δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης – που έχει επιφορτιστεί τον τραπεζικό τομέα – στην Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το διάδοχο καθεστώς της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Α. Φλαμπουράρης η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σύντομα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία στο ύψος των 200.000 ευρώ- 250.000 ευρώ, ποσό που ενδέχεται να ανεβαίνει λίγο σε περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει μικρή περιουσία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ισχύοντα όρια και μια σειρά από άλλες διατάξεις του νόμου Κατσέλη λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2018 και οι τράπεζες πιέζουν για τη συρρίκνωση του επιπέδου προστασίας ακόμη και χαμηλότερα των 100.000 ευρώ.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.