Στα χνάρια της Ελλάδας η Πορτογαλία…σε νέο ρεκόρ spread και CDS

Νέο ιστορικό υψηλό καταγράφει την Παρασκευή το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Πορτογαλίας εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών πως η χώρα δεν θα καταφέρει να αποπληρώσει το χρέος της και θα αναγκαστεί να ζητήσει νέα βοήθεια στα… «χνάρια» της Ελλάδας.

Ειδικότερα, τα πενταετή πορτογαλικά CDS ενισχύονται την Παρασκευή στις 1.361 μονάδες βάσης, που σημαίνει πως οι επενδυτές θεωρούν ότι η χώρα έχει περίπου 70% πιθανότητες χρεοκοπίας την επόμενη δεκαετία.

«Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δήλωσε πρόσφατα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει νέα οικονομική βοήθεια ή περισσότερο χρόνο χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην «ανακούφιση» από το χρέος και σε περίπτωση που συνεχιστεί η πρόσφατη τάση τότε μπορεί να οδηγηθούμε σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία», σχολίασε ο αναλυτής της Swordfish Research, Gary Jenkins, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Παράλληλα, σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνεται την Παρασκευή και το πορτογαλικό spread καθώς συνεχίζει να κινείται ανοδικά στις 1.300 μ.β., κατά 7,68 μ.β υψηλότερα σε σχέση με το κλείσιμο της Πέμπτης.

Μικτές μεταβολές παρουσιάζουν αυτή την ώρα τα spreads της υπόλοιπης ευρωπαϊκής περιφέρειας με το ελληνικό να ενισχύεται στις 3.165 μ.β. (+4,08 μ.β.), ενώ το ιρλανδικό, ισπανικό και πορτογαλικό υποχωρούν στις 633 μ.β (-0,01 μ.β.), 316 μ.β. (-16,23 μ.β.) και 410 μ.β. (-8,14 μ.β.), αντίστοιχα.

Τα πενταετή CDS Ελλάδας, Ιρλανδίας και Ιταλίας βρίσκονται σήμερα στις 5.219 μ.β., 630 μ.β. και 425 μ.β., αντίστοιχα.

Πηγή:www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *