Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Σε έναν χρόνο από σήμερα θα κριθούν οι αγωγές χιλιάδων δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο.

Η συζήτηση στο Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου της συλλογικής αγωγής 4.500 δανειοληπτών σε βάρος της τράπεζας Eurobank για το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο αναβλήθηκε για τις 2 Δεκεμβρίου του 2019 αναβλήθηκε.

Ειδικότερα, ήταν να συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αγωγή 4.500 δανειοληπτών για τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογράψει σε ελβετικό φράγκο.

Όμως, η Eurobank ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς αναμένεται η έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ίδιο θέμα, μετά από ατομική αναίρεση που έχει ασκηθεί κατά εφετειακής απόφασης.

Τελικά, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε την αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης και όρισε νέα δικάσιμο μετά από ένα χρόνο, δηλαδή, την 2α Δεκεμβρίου 2019.

Η υπόθεση απασχόλησε το ανώτατο πολιτικό δικαστήριο μετά από απόφαση του Εφετείου Αθηνών το οποίο εξαφάνισε την πρωτοβάθμια κρίση της Δικαιοσύνης με την οποία δικαιώθηκαν οι δανειολήπτες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο, λόγω της ανατίμησης του νομίσματος, είδαν το αρχικό κεφάλαιο του δανείου τους να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι πλήρωναν κανονικά τις δόσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *