Στα δικαστήρια οδηγεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Γερμανία

Με αυστηρότατα πρόστιμα θα έρθει αντιμέτωπη η Γερμανία εάν το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποδεχτεί το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Κομισιόν βάζει τη Γερμανία στο εδώλιο του κατηγορουμένου κατηγορώντας τη για αθέμιτες πρακτικές. Σύμφωνα με προηγούμενη ευρω-κατηγορία η Γερμανία έπραξε παρανόμως δίνοντας στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας μεγαλύτερα δικαιώματα βέτο στο συμβούλιο μετόχων της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, από ότι προβλεπόταν για το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας που κατείχε.

Καθώς η Γερμανία δεν συμμορφώθηκε προς την πρώτη οδηγία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από το δικαστήριο να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 31.115 ευρώ/ μέρα, πρόστιμο, μάλιστα, θα πρέπει να εφαρμοστεί από την ημέρα έκδοσης της πρώτης οδηγίας της Ε.Ε., το 2007. Ενώ αν δεν συμμορφωθεί και προς τη δεύτερη απόφαση που θα εκδοθεί από το ευρω-δικαστήριο, το ημερήσιο πρόστιμο θα ανέρχεται σε 282.725 ευρώ.

“Εφόσον η Γερμανία απέτυχε να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα για να συμμορφωθεί πλήρως προς την κρίση του δικαστηρίου, η Κομισιόν αποφάσισε να οδηγήσει τη Γερμανία στα δικαστήρια”, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.  

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *