«Στέγνωσαν» τα κρατικά ταμεία

Τα κρατικά Ταμεία δεν έχουν ρευστό, πόσο μάλλον 5 δισεκατομμύρια που απαιτούνται άμεσα.

Πρόκειται για τα χρήματα που είχε δανειστεί η χώρα τον Αύγουστο προκειμένου να πληρώσει ομόλογα της ΕΚΤ που έληγαν.
Στις 16 Νοεμβρίου τα γραμμάτια αυτά λήγουν. Ακόμη και εάν όλα πάνε καλά και στις 12 του μήνα το eurogroup ανάψει το πράσινο φως για τη δόση, αυτή δεν πρόκειται να εκταμιευτεί πριν τις 17 η ακόμη και τις 20 του μήνα.

Σε αυτή την περίπτωση η χώρα θα βρεθεί προ άμεσης χρεοκοπίας.
Εκτός από τα χρήματα αυτά η χώρα θα πρέπει στο ενδιάμεσο να καλύψει ένα ακόμη ποσό της τάξης του 1 δισεκατομμυρίου. Αυτό ίσως καλυφθεί από έκδοση νέων ομολόγων εντός της εβδομάδας.
Το καλύτερο σενάριο για τη χώρα λέει πως αφού ψηφιστούν τα μέτρα και ανάψει το πράσινο φως για τη δόση να ληφθεί μια παράλληλη, καθαρά πολιτική απόφαση ώστε να δοθεί παράταση από την ΕΚΤ κατά ένα μήνα στην αποπληρωμή του ομολόγου, ώστε να αποφύγει η χώρα το πιστωτικό γεγονός το οποίο δεν επιθυμεί κανείς στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια μένει να αποδειχθεί…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Στέγνωσαν» τα κρατικά ταμεία”

  1. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ Η ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΣΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΑΞΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΤΕ.ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *