ΣΟΚ! Είκοσι μέτρα – “φωτιά” στο νέο μνημόνιο – Η Τρόικα ζητά τα πάντα για να μη χρεοκοπήσουμε και επισήμως…

Σοκαρισμένοι έφυγαν οι υπουργοί από τη σύσκεψη με τον Λουκά Παπαδήμο. Η τρόικα ζητά τα πάντα. Ως άλλος «μεγάλος αδελφός» μπαίνει στα ενδότερα του ελληνικούς κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Θέλει PSI- νέο δάνειο και νέα μέτρα σε ένα «πακέτο». Πακέτο το οποίο δόθηκε στην κυβέρνηση μέσα σε δέκα σελίδες και το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας σήμερα το protothema.gr.

Το πακέτο αυτό, από την εφαρμογή του οποίου εξαρτά η Τρόικα τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης – άρα και την αποφυγή της χρεοκοπίας της χώρας – περιλαμβάνει:

1.    απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, με προτεινόμενους τομείς την άμυνα και την υγεία
2.    μείωση των επικουρικών συντάξεων,
3.    ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης,
4.    μείωση των εισακτέων στις σχολές ενόπλεων δυνάμεων και αστυνομίας,
5.    ενίσχυση του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις,
6.    διακομματικό γενικό γραμματέα φορολογίας,
7.    νέο φορολογικό σύστημα ως αποτέλεσμα διακομματικής συμφωνίας,
8.    μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 1% του ΑΕΠ,
9.    μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015,
10.    περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων,
11.    πρόγραμμα κατά της διαφθοράς,
12.    πώληση ή ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα,
13.    κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού με πάγωμα αποδοχών και επιχειρησιακές συμβάσεις,
14.    ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τοπικά σύμφωνα,
15.    ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των τραπεζών,
16.    απολύσεις στις τράπεζες,
17.    ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ με προηγούμενη περικοπή των εργασιακών και μισθολογικών προνομίων,
18.    μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων,
19.    άρση των περιορισμών σε αγορές όπως η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες και
20.    απελευθέρωση των επαγγελμάτων έως το βαθμό της άρσης της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρων σε συμβολαιογραφικές πράξεις.

Για τις απαιτήσεις της Τρόικας ενημερώθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο διευρυμένο υπουργικό σχήμα ενώ το protothema.gr μετέδωσε νωρίτερα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση διαφωνούν στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού

Η κατάσταση για την κυβέρνηση γίνεται πιο δύσκολη από το γεγονός πως έχει ήδη εντοπιστεί “τρύπα” 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2012. Η κυβερνητική σύσκεψη αποφάσισε να γίνει προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα από μείωση των δαπανών στα φάρμακα και την άμυνα. Για την ώρα, δηλαδή, αποκλείστηκαν νέοι φόροι και άλλες οριζόντιες περικοπές.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Τάσος Γιαννίτσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης, Χρήστος Παπουτσής και Φίλιππος Σαχινίδης.

Στη σύσκεψη εκφράστηκε και η πρόβλεψη πως ορισμένα μέτρα δε θα περάσουν από τη Βουλή ενόψει εκλογών. Μόνο που η Τρόικα δε ζητά από τα κόμματα απλά να νομοθετήσουν. Αλλά να δεσμευτούν και για την εφαρμογή των μέτρων με την υπογραφή των αρχηγών τους. Αλλιώς οι δανειστές θα αποχωρήσουν και θα αφήσουν την Ελλάδα μόνη σε προδιαγεγραμμένη πορεία προς τη χρεοκοπία, στις 20 Μαρτίου, οπότε λήγουν ομόλογα αξίας 15 δισ. ευρώ…

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το νέο πρόγραμμα

www.thebest.gr

5 σχόλια σχετικά με το “ΣΟΚ! Είκοσι μέτρα – “φωτιά” στο νέο μνημόνιο – Η Τρόικα ζητά τα πάντα για να μη χρεοκοπήσουμε και επισήμως…”

 1. ΣΟΚ! Είκοσι μέτρα – “φωτιά” στο νέο μνημόνιο – Η Τρόικα ζητά τα πάντα για να μη χρεοκοπήσουμε και επισήμως…

  …κι εγώ αντιπροτείνω είκοσι μέτρα για να μην τρελαθούμε και επισήμως

  1. απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, με προτεινόμενους τομείς την ελληνική Βουλή.
  2. αύξηση των επικουρικών συντάξεων και μείωση των συντάξεων νυν και πρώην βουλευτών.
  3. επικουρική ασφάλιση ανάλογα τις εισφορές που πλήρωνε ο ασφαλιζόμενος πριν τις φάνε τα λαμόγια.
  4. αύξηση των εισακτέων στις σχολές ενόπλεων δυνάμεων και αστυνομίας και απαγόρευση της προσωποφύλαξης δημοσίων καθικίων.
  5. ενίσχυση του κανόνα 1 προς 5 στις απολύσεις συζύγων και συγγενών έως και 3ου βαθμού βουλευτών, υπουργών, προέδρων και πρωθυπουργών με επέκταση σε χρονικό ορίζοντα μηνός και στα παντός είδους κομματόσκυλα εμβολιασμένα και μη.
  6. διακομματικό γενικό γραμματέα καρπαζοείσπραξης.
  7. νέο φορολογικό σύστημα ως αποτέλεσμα διακομματικής συμφωνίας,
  8. μείωση των δαπανών των υπουργείων κατά 1% του ΑΕΠ,
  9. μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2115.
  10. επέκταση της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και κατάργηση της λίστας με τα ψώνια του σπιτιού που τα γνωστά καθίκια περνάνε στα έξοδα του δημοσίου.
  11. πρόγραμμα κατά της συμφοράς που θα πάθει η Γερμανία μόλις μας καταβάλλει τις γερμανικές αποζημιώσεις.
  12. ένταξη της ΑΤΕ σε νέο σχήμα, κυκλικό με την μετατροπή τοίχων, επίπλων υπαλλήλων και διευθυντών, επιβολή σως για να γλιστράει και εισαγωγή στην οπίσθια θύρα του πορδηπουργού.
  13. κόψιμο του 13ου και του 14ου πόντου σε οιονδήποτε εκ των πολιτικών υπερβαίνει τα 12εκ. μήκος μορίου (δεν θα’ ναι πολλοί) με πάγωμα αποδοχών και των 15 μισθών που παίρνουν.
  14. ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τοπικά σύμφωνα στη Λ. Συγρρού, στη Βουκουρεστίου και όπου αλλού παραστεί ανάγκη για αγοραίο έρωτα.
  15. ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των καρπαζιών σε υποψήφιους σβέρκους.
  16. εξαφανίσεις στις τράπεζες.
  17. κρατικοποίηση των ΔΕΚΟ με προηγούμενη περικοπή των εργασιακών και μισθολογικών προνομίων των εργατοπατέρων συνδικαλιστών και πίσσα και πούπουλα στον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΔΕΗ γιατί απλά δεν τον χωνεύω.
  18. μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων των εργαζομένων και αύξηση του ποσοστού ανταποδοτικότητας της σύνταξης.
  19. άρση των περιορισμών σε αγορές όπως μολότωφ, νερόβομβες, αμπούλες βρώμας και απελευθέρωση της χρήσης μπαλονιών γεμάτων ούρα καθώς και ασκών γεμάτων με κόπρανα για χρήση στις συγκεντρώσεις κατά των πολιτικών και
  20. απελευθέρωση των επαγγελμάτων έως το βαθμό της άρσης της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρων σε συμβολαιογραφικές πράξεις (αυτήν την άφησα ως έχει και προτείνω την πρόσληψη διερμηνέα από τα πολιτικά στα ελληνικά γιατί δεν καταλαβαίνω τι λέει).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *