Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων

Από το Πολιτικό Γραφείο του κ. Άγγελου Κολοκοτρώνη, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., λάβαμε το ακόλουθο email, που δημοσιεύεται ως έχει:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων

Τέλος του έτους «ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί κατοικιών

Το φλέγον ζήτημα της αδυναμίας αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων από χιλιάδες οφειλέτες έθιξε με ερώτηση που απηύθυνε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης. Συγκεκριμένα, οι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν αν προτίθενται να κάνουν αποδεκτό και να ρυθμίσουν νομοθετικά το αίτημα των δανειοληπτών και των ενώσεων καταναλωτών που ζητούν την αναστολή των πλειστηριασμών για τρία χρόνια.

Το θέμα επίκειται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς στο τέλος του χρόνου εκπνέει η περίοδος αναστολής εφαρμογής της «παγωμένης» από το 2009 διάταξης για εισαγωγή στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσων δανειοληπτών αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους. Ήδη έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής για πολλά ακίνητα, 16.000 μόνο για το πρώτο τρίμηνο του 2011, και έχουν συνταχθεί αντίστοιχα πολλές κατασχετήριες εκθέσεις. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από 40% αυτών αφορούν στην πρώτη κατοικία των οφειλετών, που βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία, ενώ η κατάσταση αναμένεται να διογκωθεί περαιτέρω.

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας αποστέλλουμε συνημμένη την ερώτηση που υποβλήθηκε.

 

ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – ΛΑ.Ο.Σ.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: Σε κίνδυνο 20.000 λήπτες στεγαστικών δανείων  από το επερχόμενο (31/12/11)  «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών κατοικιών .           

 

Κύριε  Υπουργέ,

η «παγωμένη»  από το 2009 διάταξη για εισαγωγή στη διαδικασία των πλειστηριασμών όσων δανειοληπτών αδυνατούν να εξυπηρετήσουν και να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια, εκπνέει στο τέλος του χρόνου και για πολλά ακίνητα έχουν ήδη εκδοθεί διαταγές πληρωμής και έχουν συνταχθεί κατασχετήριες εκθέσεις. Το πρώτο τρίμηνο του 2011 έχουν εκδοθεί 16.000 διαταγές, ενώ ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πάνω από το 40% αυτών, αφορούν την πρώτη κατοικία των οφειλετών, που βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αδυναμία, ενώ η κατάσταση αυτή αναμένεται να διογκωθεί περαιτέρω.

 

 Ερωτάσθε  κύριε  Υπουργέ :

Με δεδομένη την αύξηση της ανεργίας και της οικονομικής ύφεσης στη χώρα μας, προτίθεσθε να κάνετε αποδεκτό και να ρυθμίσετε νομοθετικά το αίτημα των δανειοληπτών και των ενώσεων καταναλωτών που ζητούν την αναστολή των πλειστηριασμών για τρία χρόνια ;

 

     Ο  Ερωτών  Βουλευτής

     Άγγελος Κολοκοτρώνης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο.Σ

6 σχόλια σχετικά με το “Σε κίνδυνο χιλιάδες λήπτες στεγαστικών δανείων”

  1. Ορέ!!!!!!!

    Το blog μας τελικά έχει γίνει ευρέως γνωστό, αφού μας στέλνουν email και τα πολιτικά γραφεία!!!!!

  2. Είμαι εδώ και πολύ ώρα και προσπαθώ να συντάξω δύο λέξεις να αφήσω ένα σχόλιο, δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ ή να βάλω τα κλάματα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *