Σβήνουν τα φώτα στο πάρτυ των στρατηγικών κακοπληρωτών

Ακόμα και κατ΄ οίκον επισκέψεις από επιθεωρητές του δημοσίου θα δέχονται οι δανειολήπτες που θα ρυθμίσουν, θα «κουρέψουν» και θα πάρουν επιδότηση για τις «κόκκινες» οφειλές τους, προκειμένου να διαπιστώσουν την σύνθεση του νοικοκυριού. Θα μετράνε δηλαδή «κεφάλια», μήπως και κάποιοι δηλώσουν περισσότερα μέλη ως προστατευόμενα….

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη χθεσινή ΚΥΑ των υπουργών Οικονομίας- Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, το τσεκάρισμα στα εισοδήματα, την περιουσία, αλλά και την οικογενειακή κατάσταση των επιλέξιμων δανειοληπτών θα είναι συνεχές από το Δημόσιο.

Και αν διαπιστωθεί ότι ο δανειολήπτης δήλωσε ψευδή στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ή απέκρυψε εισοδήματα, τότε θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Εισαγγελέα και θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στο Δημόσιο το σύνολο της επιδότησης που έλαβε και μάλιστα με τόκο 5%.

«Τα φώτα σβήνουν στο πάρτυ των στρατηγικά κακοπληρωτών. Οι ασφαλιστικές δικλείδες του νέου νόμου είναι πολλές για να αποκλειστεί η καταστρατήγιση των ευνοϊκών του διατάξεων»,αναφέρει τραπεζικό στέλεχος στο mononews.grκαι συνεχίζει: Βέβαια προς το παρόν ο νόμος Κατσέλη εξακολουθεί να αποτελεί το «καταφύγιο» των μπαταχτσήδων. Μόλις ολοκληρωθεί η πλήρης αναμόρφωση του ν. 3869/2010 και πάμε σε ενιαίο θεσμικό πλαίσιο –που θα ενσωματώνει και το τελευταίο νομοθέτημα για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τον πλειστηριασμό-, το νέο πτωχευτικό δίκαιο των ιδιωτών, τότε το πάρτυ θα τελειώσει οριστικά. Και προστατευμένοι θα είναι εκείνοι οι οφειλέτες που έχουν πραγματικά ανάγκη».

[button url=”https://www.mononews.gr/trapezes/svinoun-ta-fota-sto-parti-ton-stratigikon-kakopliroton” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

2 σχόλια σχετικά με το “Σβήνουν τα φώτα στο πάρτυ των στρατηγικών κακοπληρωτών”

  1. “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ” γράφει ο βλαξ και αδυνατεί ο βλαξ να δώσει τον ορισμό τους. Εύγε στα 0,60 του γελοίου αρθρογράφου.

  2. Ο όρος «στρατηγικός κακοπληρωτής» είναι εφεύρημα των τελευταίων ετών.
    Στην πραγματικότητα, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι μια ελάχιστη μερίδα οφειλετών, τους οποίους οι τράπεζες γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν να τους κάνουν τίποτα. Μάλιστα στις περισσότερες από τις περιπτώσεις τους, η τράπεζα δάνειζε, γνωρίζοντας ότι ο δανειολήπτης ποτέ δεν θα αποπληρώσει τα χρωστούμενα.

    Η επανειλημμένη χρήση του όρους στρατηγικός κακοπληρωτής, στα ΜΜΕ, έχει σκοπό να κινήσει αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού και όταν θα αρχίσουν μαζικοί πλειστηριασμοί και εξώσεις, θα προβάλλεται μαζικά η δικαιολογία ότι τα θύματα είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές και όχι φτωχοδιάβολοι, ώστε η κοινή γνώμη αντί να αντιδράσει, να συναινέσει.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.