Προστασία πρώτης κατοικίας : Όλα όσα προβλέπονται – Πώς από 1η Ιουνίου ρυθμίζονται οι οφειλές

Ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί ως τις 13 Μαΐου 2021, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, ενώ ως τις 31 Μαΐου 2021, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία όσων επλήγησαν από την πανδημία. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά, συνεχίζουν να αναστέλλονται έως 31 Μαΐου 2021 όλες οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, η κυβέρνηση έθεσε τον τελευταίο χρόνο την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών που πλήττονται σε προστασία, κάτι που αποτελεί πρώτο στόχο και του νέου νόμου για τη «δεύτερη ευκαιρία». Όπως τονίζεται για την προστασία της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση της ΝΔ, από την πρώτη μέρα, την έθεσε σε προτεραιότητα:

– Θέσπισε τη «δεύτερη ευκαιρία» για ρύθμιση χρεών έως και σε 240 δόσεις (διπλάσιες από τις έως τότε προβλέψεις), με κρατική επιδότηση σε ευάλωτα νοικοκυριά και αποτροπή εξώσεων, με επαναμίσθωση ή επαναγορά.

– Με το πρόγραμμα «Γέφυρα» επιδοτήθηκε το δάνειο της α’ κατοικίας σε νοικοκυριά που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Έχουν ήδη καταβληθεί 47,9 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί στην επιδότηση 110.037 δανείων, σε 69.443 δικαιούχους.

– Από τη «Γέφυρα 2» αναμένεται να ωφεληθούν 100.000 περιπτώσεις δανείων.

– Ζήτησε από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε διμερείς ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, με αποτέλεσμα έως τον Δεκέμβριο του 2020 να ρυθμιστούν περίπου 397.000 μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια ύψους 21,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

-Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, εξαιτίας της πανδημίας «πάγωσαν» τον Μάρτιο του 2020, και με διαδοχικές παρατάσεις για ένα χρόνο, οι δόσεις των δανείων.

– Στο ίδιο πλαίσιο, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις δύο περιόδους «καραντίνας», «πάγωσαν» όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης (εξώσεις, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, διαταγές πληρωμής).

– Με βελτιώσεις στον νόμο για τα «κόκκινα δάνεια» περίπου 6.500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας τους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρεται πως πριν την 7η Ιουλίου 2019, τη διετία 2017-2019, είχαν διενεργηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 25.000 πλειστηριασμοί. Ελλείψει οποιουδήποτε ελέγχου, στις ευεργετικές ρυθμίσεις είχαν παρεισφρήσει χιλιάδες στρατηγικοί κακοπληρωτές, οι οποίοι και υψηλά εισοδήματα απολάμβαναν και όλη την περιουσία τους –και όχι μόνο την α’ κατοικία τους– είχαν προστατευμένη.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

2 σχόλια σχετικά με το “Προστασία πρώτης κατοικίας : Όλα όσα προβλέπονται – Πώς από 1η Ιουνίου ρυθμίζονται οι οφειλές”

  1. χαχα πολύ φιλοκυβερνητικό εδώ και καιρό το σάιτ…..εδώ αν θέλετε να βοηθήσετε τον κόσμο που χρωστά βρείτε λύσεις, όπως η υπέρβαση,το αντίσταση τώρα,το αμκε ελευθερία ,γκουγκλαρε τα παρακαλώ

    1. Το site δεν είναι ούτε φιλοκυβερνητικό ούτε αντιπολιτευτικό. Δεν παράγει ειδήσεις, αλλά αναδημοσιεύει ο,τι θεωρεί σχετικό με δανειολήπτες.

      Απ΄πο κει και πέρα, επειδή δεν απευθύνόμαστε σε ανήλικα του νηπιαγωγείου, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες έχουν μια στοιχειώδη νοημοσύνη να αξιολογούν τι απ όσα διαβάζουν είναι σοβαρό και τι όχι.

      Να υπενθυμίσω τι αναφέρει εδώ:

      https://daneiakartes.info/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%af-%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *