Προσοχή στα εξώδικα

γράφει ο Begar

Νέα μόδα!

Η Eurobank, έχοντας εκχωρήσει απαιτήσεις στεγαστικών δανείων σε εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, στέλνει εξώδικα σε όσους έχουν καθυστερημένες οφειλές, καλώντας τους να προβούν σε ρύθμιση του δανείου, ειδάλλως “θα προβεί σε νομικές ενέργειες σε βάρος του δανειολήπτη“. Υπογράφει τα εξώδικα, ως πληρεξούσιος της παραπάνω εταιρείας.

Σημεία προσοχής:

1. Από τη στιγμή που κάποιος χρωστάει καθυστερημένες δόσεις, αν η είναι να γίνουν ενέργειες σε βάρος του, αυτές θα γίνουν. Είτε η απαίτηση είναι της Eurobank, είτε κάποιου άλλου, στον οποίο εκχωρήθηκαν οι απαιτήσεις, δεν αλλάζει τίποτα. Οι δανειολήπτες δανείστηκαν με βάση την Ελληνική νομοθεσία, από τράπεζα με άδεια λειτουργίας από το Ελληνικό Κράτος και τα δάνειά τους διέπονται από την ελληνική νομοθεσία. Τελεία.

2. Όσοι αποφασίσουν ότι θέλουν να προχωρήσουν σε ρύθμιση, να προσέξουν πάρα πολύ καλά τι όρους υπογράφουν. Κυρίως αν αλλάζει το επιτόκιο και τι είδους θα είναι. Αν δείτε να αναγράφει κυμαινόμενο, τότε αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, πως η τράπεζα, όποτε θελήσει, χωρίς καμιά σοβαρή αιτιολογία, μπορεί να σας ανεβάσει το επιτόκιο στα ύψη.

3. Υπογράφοντας ρύθμιση δανείου, αναγνωρίζετε αμέσως “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά“! Δηλαδή, αν μέσα στο ποσό που χρωστάτε, υπήρχαν έξοδα καθυστέρησης (κλασική απάτη της Eurobank) ή έξοδα καταχώρησης του ακινήτου στο Κτηματολόγιο (επίσης κλασική απάτη της Eurobank), ή έξοδα για εξώδικα που σας έστειλαν (κλασική απάτη όλων των τραπεζών), τότε τα αποδέχεστε και δεν μπορείτε στο μέλλον να τα αρνηθείτε.

4. Φυσικά, από την ημερομηνία υπογραφής του νέου συμβολαίου (σύμβαση, ρύθμιση, αναχρηματοδότηση – ο διάολος έχει πολλά ονόματα), χάνεται για ένα χρόνο το δικαίωμα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη, για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Αν κάτι μου διαφεύγει και χρειάζεται να αναφερθεί ή σε κάτι από τα παραπάνω κάνω λάθος, παρακαλούνται οι αναγνώστες να το προσθέσουν στα σχόλια, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος.

5 σχόλια σχετικά με το “Προσοχή στα εξώδικα”

  1. Αφού ρε Begar, ΄΄Οι δανειολήπτες δανείστηκαν με βάση την Ελληνική νομοθεσία, από τράπεζα με άδεια λειτουργίας από το Ελληνικό Κράτος και τα δάνειά τους διέπονται από την ελληνική νομοθεσία΄΄ , πώς η Eurobank εκχωρεί τα δικαιώματα σε εταιρείες εξωτερικού ??
     

  2. Η ρύθμιση δεν εμποδίζει την προσφυγή τον νόμο για τα υπερ-χρεωμένα νοικοκυριά. Αυτό ισχύει μόνο στην ανάληψη νέου δανείου (έχω σχετική δικαστική απόφαση στα χέρια μου)

  3. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΦΩΤΗΣ, ΕΧΩ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ ΗΔΗ (ΔΙΚΑΣΙΜΟ ΤΕΛΟΣ 2014 ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΙΟ ΑΘΗΝΩΝ) ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΜΠΑΝΚ. Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΧΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΩΣ ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ. ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Η ΚΛΕΦΤΟΜΠΑΝΚ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΛΕΓΟΝΑΤΙ HOME EQUITY OR ASSET COLLATERAL). ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ, ΝΑΙ ΣΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ Κ.Ο.Κ. ΚΑΛΗ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΝΤΑ.
    ΕΝΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *