Προς κορόιδα φορολογούμενους: “Φιλαράκι” του Γ.Παπανδρέου με μισθό 9.000 ευρώ στη ΔΕΗ!

Σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου ανέλαβε διευθυντική θέση στην ΔΕΗ με μισθό 9.000 ευρώ, την ώρα που η επιχείρηση αποφάσισε αυξήσεις στους λογαριασμούς.

«Τελικά κανείς δεν χάνεται… Αρκεί να έχει τους σωστούς φίλους…» Με τη φράση αυτή οικονομικός παράγοντας σχολίασε την τοποθέτησε του Κώστα Θέου στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ.

Μια εβδομάδα μετά την τοποθέτησή του ως μέλους του οικονομικού επιτελείου της ΔΕΗ, ο Θέος έγινε το Νο2 και δεξί χέρι του Αρθούρου Ζερβού στη διοικητική πυραμίδα της επιχείρησης με μισθό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που δε διστάζουν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια της Επιχείρησης.

Επιλογή της «πράσινης Τίνας» ο Αρθούρος Ζερβός, επιλογή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ο Κώστας Θέος, με τις εντολές βέβαια του Γιώργου Παπανδρέου.

Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την μέχρι τώρα διαδρομή του 50χρονου πολιτικού μηχανικού, ο οποίος ανελίχθηκε σε πολιτικές θέσεις ξεκινώντας από τις κυβερνήσεις Σημίτη στη δεκαετία του ’90, αλλά σε αντίθεση με άλλους σημιτικούς διασώθηκε στο σύστημα του Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τα 5,5 χρόνια της διακυβέρνησης Καραμανλή οι δύο φίλοι, Παπακωνσταντίνου και Θέος, είχαν παράλληλη πορεία στο ΠΑΣΟΚ, μια πορεία που τους άνοιξε διάπλατα τις πόρτες στην κυβέρνηση του Γιώργου.

Εκπρόσωπος του κόμματος ο Παπακωνσταντίνου, γραμματείας του ΙΣΤΑΜΕ ο Θέος, που όμως την ίδια περίοδο κατείχε και μία θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας Νηρεύς του επιχειρηματία Αριστείδη Μπελλέ, ο οποίος δραστηριοποιείται στις ιχθυοκαλλιέργειες.

Μετά τις εκλογές του 2009, «τσάρος» της οικονομίας αναλαμβάνει ο Παπακωνσταντίνου και δεξί χέρι αρχικά του Χάρη Παμπούκη στο Μαξίμου ο αμετακίνητος εντέλει Κώστας Θέος, ο οποίος και μετά την αποχώρηση Παμπούκη έλυνε και έδενε στο πλευρό της «βασίλισσας Ρεγγίνας» (Βάρτζελη) από τη θέση του προϊσταμένου στο Γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού του γραφείου του πρωθυπουργού από το 2009 μέχρι την παραίτηση Παπανδρέου και τον σχηματισμό κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο Κώστας Θέος, από τις θέσεις εξουσίας που κατείχε μέχρι τώρα, είναι αλήθεια πως δεν έχει προκαλέσει με πράξεις και ενέργειές του, με την έννοια που το συνηθίζουν πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί είτε με τη συμπεριφορά είτε με τις αποφάσεις τους.

Συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι στην ΔΕΗ

Με την ανοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνεχίζεται το μεγάλο φαγοπότι στη ΔΕΗ, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων «φουσκωμένες» αμοιβές διευθυντικών στελεχών έως και 3.000 ευρώ σε σχέση με το πλαφόν που θέτει η σχετική νομοθεσία.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, καθώς το υπουργείο αντί να υποσχεθεί πως θα βάλει τέλος στη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος επιλέγει να υιοθετήσει ανερυθρίαστα τις δικαιολογίες των υπαλλήλων της ΔΕΗ.

Την ίδια ώρα όμως, ο υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δε διστάζει να αυξήσει επιπλέον τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, μετατρέποντας με τον τρόπο αυτό τις συνέπειες της κακοδιαχείρησης της Επιχείρησης στις ήδη επιβαρημένες πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.

Για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, ο κ. Μπεντενιώτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζήτησε εξηγήσεις από το αρμόδιο υπουργείο, το οποίο όμως προτίμησε να κινηθεί στα όρια της συγκάλυψης παραθέτοντας αυτούσιες τις δικαιολογίες των στελεχών της ΔΕΗ που επιχειρούν να δείξουν ότι τα «εξτραδάκια» ύψους 3.000 ευρώ οφείλονται σε οικογενειακά επιδόματα και αποζημιώσεις λόγω συμμετοχών σε συμβούλια.

Ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει διατάξει έρευνα, εστιάζοντας τόσο στους «φουσκωμένους» μισθούς όσο και στις καταγγελίες για την παροχή επιδομάτων ανθυγιεινής εργασίας σε υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας στην οδό Χαλκοκονδύλη!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Προς κορόιδα φορολογούμενους: “Φιλαράκι” του Γ.Παπανδρέου με μισθό 9.000 ευρώ στη ΔΕΗ!”

  1. Καλημερα σε όλους!Ποιος απο σας διαβάζει αυτό και δε νοιώθει αγανάκτηση και οργή;Εμένα μου μαθαίνουν ένα καινούριο συναίσθημα που δεν το ένιωθα ούτε για τον εχθρό,το μίσος.Αυτό εννοούσα καζάνι που βράζει προ καιρού και μιλούσαν για δημοκρατία(28/12).Βιώνουμε το μεγαλύτερο φασισμό που κορυφώνεται με τη δική μας ανοχή και απραξία.

  2. Μην σας κάνει έκπληξη το άρθρο. Όλα συμβαίνουν για το καλό της χώρας είναι και αυτό ένα από τα μέτρα που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση για να αποδείξει πως αμείβει τους φίλους της. Αν και εσύ φίλε ήσουν φίλος τη παράταξης θα είχες μια ανάλογη θέση, δεν θα σε ζάλιζαν οι εισπρακτικές θα είχες δουλειά θα πλήρωνες τις υποχρεώσεις σου… εσύ επέλεξες να μείνεις στον καναπέ να καμαρώνεις τους φίρμες των δελτίων ειδήσεων που σε υπνώτιζαν με κορόνες ότι τάχα μου ενδιαφέρονται για σένα. Δεν σου αρέσει αλλά έχεις ευθύνη. τώρα νομίζω πως ήρθε η ώρα να κοιτάξεις το συμφέρον των όμοιων σου, εκεί θα ανακαλύψεις και το δικό σου συμφέρον… είμαι βέβαιος ότι είσαι σε καλό δρόμο.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *