Προς δίμηνη παράταση τα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς καμία μείωση στο συνολικό ποσό που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων, αλλά με μεγαλύτερη προθεσμία θα «έρθουν» τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος.

Πλησιάζουμε στην «επίμαχη» εποχή του χρόνου. Όπως «ακούγεται» για την ώρα, δεν θα υπάρχει καμία μείωση στο ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, ωστόσο θα δοθεί… δίμηνη παράταση πληρωμής. Το ενδεχόμενο έμεινε ανοικτό από τον υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ακόμη πάντως δεν έχει γίνει καμία επίσημη ενημέρωση περί αυτού. Για το 2020 η παράταση είχε φτάσει στον ένα μήνα, δηλαδή στα τέλη του Ιανουαρίου. Οπότε πρακτικά μιλάμε για ένα μήνα περισσότερο στην επερχόμενη χρονιά.

Θυμίζουμε ότι για τα αυτοκίνητα, τα τέλη έχουν τρεις τρόπους υπολογισμού, ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος. Ο φθηνότερος «τιμοκατάλογος» είναι για εκείνα που έχουν ταξινομηθεί έως το 2000 και υπολογίζονται με βάση τα κυβικά εκατοστά χωρητικότητας του κινητήρα. Στη συνέχεια έχουμε το δεύτερο επίπεδο για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν έως το 2005, τα οποία πληρώνουν ελαφρώς περισσότερα και εκείνα που ταξινομήθηκαν από το 2006 έως την 31/10 του 2010 υπάρχει ο… ακριβότερος «τιμοκατάλογος». Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, ο υπολογισμός των τελών γίνεται με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. Από την 31/10 του 2010 και ύστερα, τα αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *