Προειδοποιεί για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας η Moody΄s

Τελευταία ενημέρωση την 21 Νοέ 2011 — 11:22

Η πρόσφατη αύξηση του επιτοκίου δανεισμού της γαλλικής κυβέρνησης αλλά και οι ασθενέστερες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση για την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, προειδοποιεί η Moody’s, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Το επίμονα υψηλό κόστος χρηματοδότησης σε συνδυασμό με το επιδεινούμενο οικονομικό outlook θα μπορούσε να διογκώσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, με αρνητικές επιπτώσεις για την πιστοληπτική ικανότητα», φέρεται να επισημαίνει ο οίκος.

Σημειώνεται ότι η Moody’s βαθμολογεί την Γαλλία με την κορυφαία διαβάθμιση «ΑΑΑ». Στις 17 Οκτωβρίου ο οίκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός «αρνητικού» outlook για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας εντός των επόμενων τριών μηνών, σε περίπτωση που το κόστος διάσωσης των τραπεζών ή άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης δημιουργούσε πιέσεις στον προϋπολογισμό της.

Πηγή:www.capital.gr

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.