Πρέπει να ξοδεύουμε 9.545 ευρώ σε e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα για το αφορολόγητο

Με e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα και μόνον θα μπορεί κάθε φορολογούμενος να εξασφαλίσει αφορολόγητο ή έκπτωση φόρου. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, κάθε φορολογούμενος θα πρέπει να πραγματοποιήσει, μέσα στο 2016, αγορές ποσού μέχρι 9.545 ευρώ προκειμένου να κερδίσει έκπτωση φόρου έως και 2.100 ευρώ. Τονίζεται ότι κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει δαπάνες μέσω μίας πιστωτικής κάρτας, είτε μέσω ενός μόνο τραπεζικού λογαριασμού συνδεδεμένου με χρεωστική κάρτα είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», κάθε μισθωτός και συνταξιούχος με εισόδημα χαμηλότερο του ορίου αυτού, θα πρέπει να πληρώσει με πιστωτική, χρεωστική ή e-banking συνολικές δαπάνες ίσες με το εισόδημά του για να μην πληρώσει φόρο.

Αντίθετα, όσοι δηλώνουν μεγαλύτερο εισόδημα από 9.545 ευρώ, τότε θα πρέπει να δαπανήσουν με πλαστικό χρήμα ή μέσω e-banking 9.545 ευρώ για να του αναγνωρίσει η εφορία ανώτατη έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Για την κάλυψη του ποσού περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για αγορές καταναλωτικών αγαθών, παροχές υπηρεσιών, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα, καύσιμα κ.λπ.

Οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι υποχρεωμένοι να εισπράττουν μέσω ενός και μοναδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού όλα τα έσοδα. Τα χρήματα των εισπράξεων δεν θα μπορούν να τα «σηκώνουν» από τον λογαριασμό για να τα βάζουν στην τσέπη τους ή το σπίτι τους αλλά θα μπορούν μόνο να τα δαπανούν μέσω χρεωστικής κάρτας ή ηλεκτρονικής τραπεζικής.

www.news.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Πρέπει να ξοδεύουμε 9.545 ευρώ σε e-πληρωμές και πλαστικό χρήμα για το αφορολόγητο”

  1. Και ακόμα παραπέρα.
   Δηλαδή αν έχω εισόδημα 9.500 ευρώ, θα πρέπει ακόμα και την τσίχλα στο περίπτερο να την πληρώσω με κάρτα, διαφορετικά θα πληρώσω πρόστιμο.

   Και μια απορία;
   Τα 9.500 που αναφέρει ως εισόδημα, εννοεί καθαρό ή μικτό; Γιατί οι αγορές γίνονται με καθαρό χρήμα , όχι μικτό.

   Έχω την εντύπωση ότι το μέτρο θα ακυρωθεί ή θα τροποποιηθεί, πριν ακόμη αλλάξει ο χρόνος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *