Πού και πώς πληρώνονται οι φόροι χωρίς προμήθεια

Αναλυτικό οδηγό για τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να πληρώσουν κάθε είδους οφειλή προς τη φορολογική διοίκηση εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Στις επιλογές περιλαμβάνεται πλέον και η απευθείας πληρωμή με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται προκειμένου οι φορολογούμενοι να γλιτώσουν τις προμήθειες που συνεπάγεται η πληρωμή σε τραπεζικά γκισέ.

Οι κυριότερες ερωτήσεις και οι αντίστοιχες απαντήσεις είναι οι εξής:

Με ποιους τρόπους μπορώ να πληρώσω τις οφειλές μου στα πιστωτικά ιδρύματα;

Εάν είστε πελάτης κάποιου πιστωτικού ιδρύματος έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

Μέσω των υπηρεσιών που παρέχονται από την τράπεζά σας (e-banking, phone banking, ATM, αποστολή μέσω ηλεκτρονικού αρχείου τραπεζών). Η εν λόγω συναλλαγή δεν βαρύνεται με προμήθεια.

Στο ταμείο του καταστήματος της τράπεζας με απευθείας χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού. Η εν λόγω συναλλαγή βαρύνεται με προμήθεια η οποία καθορίζεται από το εκάστοτε πιστωτικό ίδρυμα εκτός αν είστε άνω των 70 ετών, σε δικαστική συμπαράσταση, με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω, κάτοικος μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικος μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων που δεν βαρύνεται με προμήθεια.

Εάν είστε πελάτης κάποιας τράπεζας έχετε τις ακόλουθες δυνατότητες:

Με κατάθεση μετρητών μέσω Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών.

Στο ταμείο του καταστήματος με κατάθεση μετρητών αλλά με επιβάρυνση κάποιας προμήθειας που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 ευρώ.

Σε ποιες περιπτώσεις οι συναλλαγές δεν βαρύνονται με προμήθεια;

Δεν θα πληρώσετε προμήθεια εάν:

Διενεργήσετε τη συναλλαγή μέσω των υπηρεσιών e-banking, phone banking, ATM, ηλεκτρονικού αρχείου της τράπεζας της οποίας είστε πελάτης.

Με κατάθεση μετρητών μέσω των Κέντρων Αυτόματων Πληρωμών.

Διενεργήστε συναλλαγή στα ταμεία των καταστημάτων των τραπεζών με χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού με σκοπό την πληρωμή μη ρυθμισμένου ΕΝΦΙΑ ή ρυθμισμένου Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και ταυτόχρονα ανήκετε σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες φυσικών προσώπων:

Άνω των 70 ετών.

Σε δικαστική συμπαράσταση.

Με βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω.

Κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικος μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Διενεργήσετε συναλλαγή στα ταμεία των καταστημάτων για πληρωμή μέσω καταστήματος κατά την απόδοση παρακρατηθέντων ποσών βάσει ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής.

Διενεργήσετε συναλλαγή με χρήση καρτών πληρωμών μέσω του Taxisnet ή μέσω της λειτουργίας του δικτύου συσκευών EFT/POS στις ΔΥΟ και τελωνεία. Για τις ανωτέρω συναλλαγές η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει την πληρωμή προμήθειας των τραπεζών.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *