Περισσότερη αρνητική για την Eurobank είναι η στασιμότητα που υπάρχει στο μέτωπο της συγχώνευσης με την Alpha Bank

Περισσότερη αρνητική για την Eurobankείναι η στασιμότητα που υπάρχει στο μέτωπο της συγχώνευσης με τηνAlpha Bank, έπειτα από την ανακοίνωση της τελευταίας, την περασμένη Δευτέρα, ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα της συγχώευσης, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της…Moody’s Investors Service στο τελευταίο Weekly Credit Outlook.

Εφόσον η ζημία από την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι 70% σε όρους καθαρής παρούσας αξίας, τότε εκτιμούν ότι το πλήγμα θα είναι στα 3,8 δισ. ευρώ περίπου για την κεφαλαιακή βάση της Eurobank και στα 1,6 δισ. ευρώ για την Alpha.

Όπως επισημαίνου, οι ανακοινώσεις της περασμένης εβδομάδας θέτουν σε κίνδυνο την προτεινόμενη συγχώνευση, η οποία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα.

Αυτή η εξέλιξη είναι αρνητική (credit negative) και για τις δύο τράπεζες, αλλά αρκετά περισσότερο για την Eurobank, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής της σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και της υψηλότερης έμμεσης επίπτωσης στην κεφαλαιακή της βάση, σημειώνουν.

Σύμφωνα με την Moody’s, η συνολική έκθεση της Eurobank στο ελληνικό κρατικό χρέος, αν εξαιρεθούν τα έντοκα γραμμάτια (και οι προνομιούχες υπέρ του Δημοσίου – 950 εκατ. ευρώ), είναι 7,3 δισ. ευρώ, ενώ της Alpha 3,9 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές της Moody’s επισημαίνουν τις διαφορετικές και αλληλοσυγκρουόμενες ανακοινώσεις των δύο τραπεζών και εκτιμούν ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια ώστε αυτή η συμφωνία να προχωρήσει όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, υπονομεύοντας τα οφέλη που θα είχαν οι δύο τράπεζες Alpha – Eurobank, συμπεριλαβανόμενης της κεφαλαιακής ενίσχυσης που είχε προεξοφληθεί με την εμπλοκή των επενδυτών από το Κατάρ.

www.bankwars.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Περισσότερη αρνητική για την Eurobank είναι η στασιμότητα που υπάρχει στο μέτωπο της συγχώνευσης με την Alpha Bank”

 1. Θα παρακαλέσω όλες/ους τις/ους φίλες/ους του site, και κυρίως τον begar, να με στηρίξουν ψυχολογικά, διότι είμαι πάρα πολύ στεναχωρημένος με τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται όλες οι τράπεζες, αλλά κυρίως η Eurobank του μεροκαματιάρη Λάτση … ΔΕΝ αντέχω τέτοια θλίψη …. 🙁

  1. Μή στενοχωριέσαι καλέ μου φίλε . Δεν έχουμε παρά να στησουμε έναν τηλεμαραθώνιο , όπως τότε με το τσουνάμι.
   Επειδή έχουμε ακόμα πολλούς μαλάκες με ενοχικά σύνδρομα , η στήριξη θα είναι επιτυχής .
   Αφού πρώτα αγοράσουμε γερμανικά αυτοκίνητα , θα κάτσουμε στο καναπέ μας (Πρακτικερ), θα πάρουμε το τηλεκοντρόλ , θα κάνουμε παλινδρομικές κινήσεις (στο τηλεκοντρολ) και θα πέρνουμε τηλέφωνο (αν δεν είναι κομμένο) και θα δίνουμε ο καθένας   “ότι”  μπορεί …..

   (rogue ,κάτσε φρόνιμα )

   1. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου! Έχει μεγάλη σημασία η στήριξή σου, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που βιώνω. Τι κρίμα για τις τράπεζες ….

 2. Παρακαλώ , γι αυτό είμαστε εδώ. Συμπάσχω μαζί σου . Αχχαχα, λυγμ χμπουαχαα ,σνιφ , σνιφ ….. Σορρυ εχω ένα κόμπο στο λαιμό , σφίξιμο στο στήθος , βάρος στην ψυχή , λυγμοί στο λάρυγκα . 

  Αισθάνομαι επίσης και ένα περίεργο πράγμα στη βουβωνική χώρα και κάτω , πιό κάτω ….. Σαν να θέλει να βγεί ένα ανεξέλεγκτο θηρίο και να θέλει να μην αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα του . Φοβάμαι πως δεν είναι άσχετο με το θέμα και ανησυχώ , γιατρέ και φίλε μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *