Παράλυτες η Δικαιοσύνη και η χώρα

Σε παράλυση οδηγεί τη χώρα η απόφαση για παράταση των κινητοποιήσεων δικαστών και εισαγγελέων ως τις 20 Οκτωβρίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη το Σάββατο κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ),όπου  αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.).

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.

Στο μεταξύ, «έκρυθμη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Στη Γενική Συνέλευση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των προεδρείων των άλλων δικαστικών Ενώσεων και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Η κ. Θάνου, στην ομιλία της, τόνισε ότι οι δικαστές «δεν είναι μια κάστα υψηλόμισθων και αδιάφορων για το σοβαρό πρόβλημα της χώρας, αλλά βιώνουν και αυτοί στην οικογενειακή τους ζωή τα ίδια με όλους τους πολίτες προβλήματα ως μέρος της ελληνικής κοινωνίας». Επανέλαβε ότι οι αποδοχές τους μέχρι τώρα έχουν μειωθεί κατά 38% και δρομολογούνται νέες αναδρομικές (από 1η Ιουλίου 2012) περικοπές ύψους 22%.

Μάλιστα, η πρόεδρος της ΕΔΕ χαρακτήρισε «άκαμπτη ισοπεδωτική και εξοντωτική εισπρακτική λογική» την τακτική που ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και κατέληξε ότι η άσκηση του λειτουργήματος των δικαστών και των εισαγγελέων αξίζουν σεβασμού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος, από την πλευρά του, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει «άκομψα» το δικαστικό σώμα, επισημαίνοντας ότι οι δικαστές απέκτησαν με νόμιμο τρόπο τις περιουσίες που έχουν και «αν κάποιος έβαλε το δάκτυλο του σε ξένο μέλι όχι μόνο θα του κόψουμε το δάκτυλο, αλλά όλο το χέρι».

Αναφερόμενος στο «κούρεμα» που επήλθε στις αποδοχές των δικαστών και σε αυτό που αναμένεται, ο κ. Φαλτσέτος είπε ότι «το κούρεμα πέρασε από το ψαλίδι του κουρέα, στο ψαλίδι του ράφτη και τώρα στην ψαλίδα του κηπουρού».

www.elzoni.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *