Πανεπιστήμιο: Αφήνουν τις σπουδές οι φοιτητές για το μεροκάματο

Η οικονομική κρίση, όπως φαίνεται, χτύπησε και τις επιδόσεις των φοιτητών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε την περασμένη Κυριακή στις τηλεοπτικές ειδήσεις της κρατικής ΝΕΤ, τα πρώτα «θύματα» είναι οι φοιτητές της επαρχίας. Μάλιστα, τα στοιχεία δείχνουν ότι τον τελευταίο χρόνο η μεγαλύτερη αύξηση σε εκείνους που χρωστούν μαθήματα σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

«Τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δείχνουν ανησυχητική αύξηση των φοιτητών που ξεπερνούν τον ενδεδειγμένο χρόνο φοίτησης, ειδικά στην Περιφέρεια. Μέσα σε ένα χρόνο η αύξηση των φοιτητών που οφείλουν μαθήματα έφτασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το 52,2%, στο Δυτικής Μακεδονίας το 19,9% και στο Δημοκρίτειο το 14,7%» ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

 

Εγκατάλειψη σπουδών
Σε άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ γινόταν λόγος ακόμη και για νέους που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων: «Η οικονομική δυσπραγία και το αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον φαίνεται ότι επηρεάζουν την απόδοση των Ελλήνων φοιτητών. Με δεδομένο ότι σχεδόν οι μισοί φοιτητές σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, πολλοί είτε αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα για να ανταπεξέλθουν στο κόστος διαμονής, μένοντας πίσω στα μαθήματα, είτε εγκαταλείπουν σταδιακά τις σπουδές τους.

Καθηγητές και πρυτάνεις βλέπουν πια όλο και περισσότερους φοιτητές είτε να επιστρέφουν σπίτια τους πριν πάρουν πτυχίο, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, είτε να χάνουν το ενδιαφέρον τους για σπουδές που δε θα τους βοηθήσουν να βρουν δουλειά».

www.tharrosnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *