Πάτρα:” Καλημέρα” με μειώσεις – σοκ σε τραπεζικούς υπαλλήλους

Είναι γνωστό από καιρό ότι οι μειώσεις μισθών θα αφορούσαν και τους τραπεζικούς υπαλλήλους και ήδη αυτό έγινε πράξη. Η Εμπορική Τράπεζα προχώρησε με μείωση των μισθών μέσα από την κατάργηση όλων των επιδομάτων, με αποτέλεσμα να επέρχονται μειώσεις μισθών ακόμα και κατά 450 ευρώ.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις για το εργασιακό μέλλον και των εμπορικών υπαλλήλων αρχίζουν να επαληθεύονται πρακτικά μιας και πολλοί μισθοί και σε αυτό τον τομέα δεν θα ξεπερνούν τα 500 ευρώ.

Οι μειώσεις αφορούν τους υπαλλήλους της τράπεζας σε όλη την Ελλάδα και σήμερα αρκετοί εργαζόμενοι και στην Πάτρα ήρθαν αντιμέτωποι με τη “λυπητερή” ανακοίνωση.

Η διοίκηση ενημέρωση για την κατάργηση του επιχειρησιακού επιδόματος που λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι της Εμπορικής Τράπεζας στο πλαίσιο των ενεργειών της για την μείωση του λειτουργικού και μισθολογικού κόστους της τράπεζας. Κάτι που η διοίκηση είχε ήδη προαναγγελθεί στο πλαίσιο του διαλόγου με τους εργαζομένους για την νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας, η οποία δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% – όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους – ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.

Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην εμπορική τράπεζα αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα με προοπτική, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική Γιώργος Κωσνταντινόπουλος, να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.

www.thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *