Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι Βασιλιάς… μην μπερδεύεστε!

Παρακολουθώντας τις αντιδράσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπό απόσυρση παλαιοκομματισμού, σχετικά με τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, νόμισα για μια στιγμή ότι ο αρχηγός του κράτους δεν είναι Πρόεδρος Δημοκρατίας αλλά… Μονάρχης, Βασιλιάς, τοποθετημένος στο απυρόβλητο και διορισμένος ελέω Θεού! Γι’ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω αυτή την μικρή παρέμβαση, να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να μη μπερδευόμαστε.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο λαός είναι κυρίαρχος. Εδώ και δύο χρόνια ασκείται στη χώρα μια πολιτική δίχως λαϊκή νομιμοποίηση από μια κυβέρνηση που εξαπάτησε το λαό για να αποσπάσει την ψήφο του, τάσσοντας άλλα και πράττοντας τα εκ διαμέτρου αντίθετα. Η κυβέρνηση αυτή σήμερα έχει στις (φιλοκυβερνητικές) δημοσκοπήσεις 14,7%. Κανονικά και δημοκρατικά η κυβέρνηση αυτή είναι έκπτωτη γιατί:

α) δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση,

β) περιφρονεί τη λαϊκή κυριαρχία,

γ) εκφράζει έναν και μισό στους δέκα Έλληνες πολίτες. Επίσης, η κυβέρνηση αυτή νομοθετεί αντισυνταγματικά, εξαπολύει θανατηφόρο χημικό πόλεμο εναντίον του λαού σε κάθε ευκαιρία, παραδίδει την Εθνική Κυριαρχία, διαλύει την Εθνική Άμυνα, ιδιωτικοποιεί την Παιδεία, ξεπουλά τη δημόσια περιουσία, καταλύει δηλαδή όλους τους πυλώνες της Εθνικής Ανεξαρτησίας.

Η κυβέρνηση αυτή στηρίζεται

α) σε 153 άβουλους βουλευτές,

β) στις δυνάμεις καταστολής και

γ) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που υπογράφει νόμους αντισυνταγματικούς. (Επίσης, της κάνει πλάτη και η αντιπολίτευση που δεν την ανατρέπει, παρά μόνο ζητά υποτονικά εκλογές για τα «μάτια του κόσμου»).

Ο λαός πλέον αντιλαμβάνεται τον Πρόεδρο ως μέρος του προβλήματος, ενώ μέχρι πρότινος τον έβλεπε ως ελπίδα λύσης, για αυτό και του εξέφρασε την αποδοκιμασία του. Κάποιοι το έκαναν με ύβρεις, καταδικαστέο, αλλά δεν θυμόμαστε ποτέ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρενέβη στις ύβρεις κατά του λαού που εξαπέλυσαν στο παρελθόν ο κύριος Πάγκαλος ή ο κύριος Παπανδρέου! Η «αφασία» του Προέδρου και η ανοχή του σε όλα τα παραπάνω τον έχει τοποθετήσει στο κάδρο της «εθνικής μειοδοσίας». Έτσι το βλέπουν οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός του κράτους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν είναι μονάρχης, δεν είναι βασιλιάς. Εάν ο λαός του λέει να φύγει, οφείλει να υπακούσει στον ελληνικό λαό και να σηκωθεί να φύγει! Αν ο Ελληνικός λαός του ζητά να παραιτηθεί, οφείλει να υπακούσει στο λαό και να παραιτηθεί. Τι σημαίνει «έδειξαν ασέβεια» στο πρόσωπο και σε ποιο θεσμό; Θα τρελαθούμε εντελώς; Εκπορνεύουν, υποδουλώνουν το λαό και απαιτούν και σεβασμό; Ο σεβασμός κύριοι στις Δημοκρατίες κερδίζεται δεν είναι θεσμικός! Αν καταλαβαίνετε…

Και αν ο Πρόεδρος ένιωσε προσβεβλημένος από κάποιους λίγους που τον εξύβρισαν σε αναλογία με το μέγα πλήθος που διαδήλωνε, ας αναλογιστεί επιτέλους πώς αισθάνεται ο λαός εδώ και δύο χρόνια που τον λένε «διεφθαρμένο», «τεμπέλη», «ομοτράπεζο στο φαγοπότι» και τόσα άλλα… Ας αναλογιστεί πώς αισθάνεται ο άνεργος, πώς εκείνος που αυτοκτονεί από τα χρέη! Ας σκεφθεί τον άστεγο που βρήκα να κοιμάται προχθές έξω από την πόρτα μου!

Αντί να φερθεί ως στοργικός «πατέρας» του έθνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντέδρασε σαν «κακομαθημένος» πολιτικάντης. Αντί να πάει και να ακούσει το λαό, έκλεισε τα αυτιά του και έφυγε «θυμωμένος»!

Και εσείς νομίζετε ότι αυτός ο λαός είναι ακόμα ο μαλάκας που τον φορτώνατε με δάνεια, τον στέλνατε να παίζει χρηματιστήρια και του πουλάγατε γιάπικα όνειρα και μεταξωτές κορδέλες;

Λυπάμαι γιατί κανείς σας δεν έκατσε να ακούσει τα αιτήματα του λαού που ξεσηκώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Χαίρομαι όμως που ο κυρίαρχος λαός ξύπνησε! Και όταν σας εκδίωξε από τους «θρόνους» που στήσατε στις παρελάσεις, πήγε και έκατσε ο ίδιος!
Το λάβατε το μήνυμα; Όχι; Κακό του κεφαλιού σας…

Στέφανος Μυτιληναίος

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι Βασιλιάς… μην μπερδεύεστε!”

  1. Αν η πολιτικη στην Ελλαδα λογιζεται ως πολεμος για την εξουσια … που ακριβως ετσι ειναι … τοτε ο συγκεκριμενος “Προεδρος” εξοντωσε πολλους απο τους εχθρους του για να φτασει εδω που εφτασε.
    Ας μη γελιομαστε πλεον …. ολο αυτο το γαιτανακι που απαρτιζεται απο παλαιοκομματισμο, εκκλησια, κρατος, εργολαβους, τραπεζες, ΕΕ .. πρεπει να ξεμπλεχτει επιτελους.
    Πως ?
     
    – Μα με λογιστικο ελεγχο εν πρωτοις οπως εκανε το Εκουαντορ αν θελεις.
    – Δευτερον, με προσδιορισμο μεγαλου μερους του χρεους ως επαχθες χρεος το οποιο πηγε σε μιζες (βλεπε υποβρυχια, Siemens κλπ). Δανειζομασταν τις “καλτσες μας” δηλαδη ….  για να τα κονομανε καποιοι ξυπνιοι κυβερνωντες σε συνεργασια με Γερμανους επιτηδειους κυριως. Αυτα δεν τα ξερει η EUROSTAT ?
    – Αποδοση ευθυνων που σιγουρα προκυπτουν σε EUROSTAT αλλα και στις κυβερνησεις Σημιτη-Καραμανλη που απεκρυψαν την πραγματικη εικονα της οικονομιας απο τον ελληνικο λαο μιλωντας για δυνατες Ελλαδες και τετοιες παπαριες εκεινο τον καιρο.
    – Αμεση Δημοκρατια εδω και τωρα. Το υπαρχον μηχανογραφημενο συστημα του online τζογου των προποτζιδικων μπορει να καλυψει δημοψηφισματα σε καθημερινη βαση. Οποια κυβερνηση χρεωνει ακομα λεφτα στους πολιτες για εκλογες η οτιδηποτε αλλο εχει σχεση με εκφραση της λαικης επιταγης ειναι καθαρο κλεψιμο πλεον στις μερες μας και πρεπει να αναζητηθουν ευθυνες.
    – Ποιος Προεδρος !!! Στις Δημοκρατιες υπαρχουν αιρετοι εντολοδοχοι διαχειριστες οι οποιοι ως διαχειριστες που ειναι οφειλουν να δινουν αναφορα ανα πασα στιγμη στον εντολεα τους που ειναι ο λαος.
    – Να μας ορισει ο κ. Παπουτσης τι ειναι Σοσιαλισμος.
    – Να μας ορισει η κ. Παπαρηγα τι ειναι Κουμουνισμος.
    – Να μας ορισει ο κ. Τσιπρας τι ειναι Αριστερα.
    – Να μας ορισει ο κ. Σαμαρας τι ειναι Νεα Μεταπολιτευση.
     
    Αυτα τα ολιγα …. αν απαντηθουν εχει καλως …. αν δεν απαντηθουν και παλι εχει καλως γιατι δια της διαφορικης διαγνωσεως ….. συμπερασμα και παλι βγαινει.
     
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *