Ο Βενιζέλος τι άλλο περιμένει για να παραιτηθεί;

Διαστάσεις βόμβας στα θεμέλια της κυβέρνησης έχει πάρει η υπόθεση της έρευνας των δύο εισαγγελέων. Μετά την δίωξη για κακούργημα σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη ο εις εκ των δυο εισαγγελέων ο κ. Μουζακίτης εκφράζει την απορία του για τους λόγους που έκλεισε ταχύτατα η έρευνα και τονίζει πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων με ονόματα και στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά

Ύστερα από όλα αυτά, είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να παραμένει στη θέση του;

Νομίζει, ό,τι “καθαρίζει” ζητώντας την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα;

Γιατί μόνον ένας αφελής μπορεί να πιστέψει ό,τι ο Υπουργός Οικονομικών δεν ήταν ενήμερος για τις δραστηριότητες του Γενικού του Γραμματέα.

Αλλά, και να μην ήταν, φέρει πάλι ακεραία την πολιτική ευθύνη, ως προϊστάμενος Υπουργός.

Άρα, δεν αρκεί η παραίτηση Καπελέρη.

Πρέπει να αποπεμφθεί και ο κ. Βενιζέλος.

Το τελευταίο είναι προφανώς ευθύνη που αναλαμβάνει και δικαίωμα που πρέπει να ασκήσει ο κ.Παπαδήμος.

Αν δεν το ασκήσει, σημαίνει ότι καλύπτει τον  επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησής του.

Δυο ερωτήματα ακόμα:

Προς τον κ. Βενιζέλο:

Γιατί ο κ.Καπελέρης παρέμεινε στη θέση του, ενώ είχε κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος;

Και ένα ερώτημα προς τις δικαστικές αρχές:

Ο κ. Καπελέρης θα προφυλακιστεί; Αυτός δεν είναι ύποπτος για την τέλεση νέων πράξεων;

ΚΡ

Όλο το παρασκήνιο της δίωξης Καπελέρη

Δήλωση της Νέας Δημοκρατίας

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη, σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων, κ. Γιάννη Καπελέρη και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάκριση που διέταξε ο Οικονομικός Εισαγγελέας σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Θεμάτων Γιάννη Καπελέρη – κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ – καθώς και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, εγείρει μείζον οικονομικό, πολιτικό και ηθικό ζήτημα.

Η δικαστική έρευνα, άλλωστε, αφορά καταγγελίες του παραιτηθέντος κ. Σπινέλλη για ύπαρξη “παραμηχανισμού” εντός του υπουργείου. Και το ζήτημα παίρνει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί Καπελέρη, ότι τα πρόστιμα δεν εισπράττονταν ενόψει νομοθετικής ρύθμισης.

Για όλα αυτά, δεν αρκεί η καθυστερημένη απομάκρυνση του κ. Καπελέρη. Απαιτούνται άμεσα τεκμηριωμένες απαντήσεις. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα και τόσο δύσκολες στιγμές, οι πολίτες δεν ανέχονται ούτε σκιές αδιαφάνειας, ούτε αδιερεύνητες καταγγελίες σκανδάλων, ούτε νομοθετικές ρυθμίσεις που αποβλέπουν στη συγκάλυψη και την ατιμωρησία».

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *