Ορατός ο κίνδυνος γενικευμένης αδυναμίας πληρωμών

Κατά των αυξήσεων στη ΔΕΗ η ΓΣΕΒΕΕ

«Απώλεια επαφής με την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας την όποια προσδοκία για αύξηση εσόδων από κινήσεις όπως νέες αυξήσεις στα τιμολόγια παροχής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ.

Το ενεργειακό κόστος, ιδιαίτερα αυτό που αφορά τις επιχειρήσεις, είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ. «Είναι προφανές ότι η όποια έστω και ελάχιστη αύξηση θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα τρων μεταποιητικών και θα δημιουργήσει προσκόμματα στην προσπάθεια των επιχειρήσεων για μείωση του κόστους και της τιμής των προϊόντων», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία.

Με βάση και την έρευνα που δημοσίευσε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ τον Αύγουστο, περίπου μία στις τρεις επιχειρήσεις παρουσιάζει καθυστερημένες οφειλές σε λογαριασμούς των ΔΕΚΟ.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και η διοίκηση της ΔΕΗ είναι ώρα να καταλάβουν ότι σε περίοδο κρίσης η επιπλέον επιβάρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων δεν αυξάνει τα κρατικά έσοδα. Καλούμε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί ότι τα όρια αντοχής και ανοχής νοικοκυριών και επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί. Ο κίνδυνος για γενικευμένη αδυναμία πληρωμών κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ορατός όσο ποτέ», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΒΕΕ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *