Οκτώ «τρωκτικά» του υπ. Οικονομικών διαρρέουν φορολογικά στοιχεία

Τουλάχιστον 30.000 πελάτες είχε η εταιρεία «Info C…..», κυρίως εισπρακτικές εταιρείες που λειτουργούν για λογαριασμό τραπεζών, ενεχυροδανειστήρια, επιχειρηματικοί όμιλοι και «τοκογλύφοι».

Το «τιμολόγιο» κυμαινόταν ανάλογα με τον αριθμό των στοιχείων που ήθελε ο «πελάτης» και το είδος. Για παράδειγμα, 4.000 ευρώ κόστιζαν τα πλήρη στοιχεία 1.000 ατόμων ή επιχειρήσεων, 1.500 ευρώ για 100 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Να σημειωθεί ότι η δικογραφία που αφορούσε τον 35χρονο με τις 9.000.000 εγγραφές, που συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο, «φωτογράφιζε» 7-8 άτομα, υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, ως εκείνους που έδωσαν έναντι αμοιβής τα συγκεκριμένα στοιχεία που όπως φαίνεται δεν ήταν τα μόνα.

Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για σούπερ βάση δεδομένων με 67 εκατομμύρια εγγραφές, που περιείχαν όλα τα οικονομικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων, βρέθηκε στο τετραώροφο κτίριο της εταιρείας «Info C….» στο Μπραχάμι.

Τα στοιχεία δείχνουν το ίδια «πρόσωπα» μέσα από το υπουργείο Οικονομικών, και έχουν το ίδιο data και format αρχειοθέτησης με τα αντίστοιχα στοιχεία από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων που είχαν βρεθεί στην κατοχή 35χρονου τον Νοέμβριο του 2011.

Η εταιρεία διαφημίζεται πως παρέχει υπηρεσίες «συμβούλου επιχειρήσεων», απασχολούνται 38 υπάλληλοι σε αυτή, ωστόσο αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστηρίζουν ότι η εταιρεία παρέδιδε όλα τα φορολογικά στοιχεία για οποιονδήποτε, προκειμένου αυτοί που τα αγόραζαν αφενός να εξετάζουν την πιστοληπτική ικανότητα του οποιουδήποτε με τον οποίο σκόπευαν να έρθουν σε εμπορικές ή άλλου είδους συναλλαγές και αγοραπωλησίες, αφετέρου να ξέρουν και τι ακίνητα υπάρχουν στ’ όνομα του.

Οι αστυνομικοί αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «όλη η αγορά» ήταν στο πελατολόγιο της.

Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν μέχρι και καταστάσεις από το ΕΤΑΚ, με καταγραφές για το ποιοι το πλήρωσαν και ποιοι όχι, ποιοι και για ποια ποσά είχαν κάνει ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους, ενώ εντοπίστηκαν και η τελευταίας εκκαθάρισης … εκλογικοί κατάλογοι.

Επίσης, διέθεταν Ε9, Ε1 και πολλά άλλα φορολογικά στοιχεία πολιτών και επιχειρήσεων όπως και καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων πολιτών, ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμοί τηλεφώνων, φορολογικά στοιχεία (π.χ. ΑΦΜ) κ.ά.

Σε τρεις διακομιστές της εταιρείας, υπήρχε ψηφιακή βάση δεδομένων (σε κωδικοποιημένους πίνακες) με πάνω από 67 εκατομμύρια εγγραφές φυσικών και νομικών προσώπων, πλην όμως ο ακριβής αριθμός δεν κατέστη δυνατό να μετρηθεί στην επιτόπια έρευνα λόγω δυσχέρειας συσχέτισης μεταξύ των πινάκων και της βάσης δεδομένων.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ερευνούν τώρα τον τρόπο απόκτησης των στοιχείων αυτών, τα οποία προέρχονται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από το υπουργείο Οικονομικών και άλλες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και κατηγορίες σε άτομα που πιθανόν συνεργάζονταν με την εταιρεία.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο 59χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας, ενώ αναζητούνται ο 31χρονος γιος του πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος και ο 35χρονος υπεύθυνος Πληροφορικής. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο κεντρικοί διακομιστές (servers) με έξι σκληρούς δίσκους ο καθένας, συνολικής χωρητικότητας 870 GB, ένας κεντρικός διακομιστής με τρεις σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 218,4 GB, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και εννέα κασέτες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup tapes).

Η υπόθεση της Δάφνης συνδέεται με τη σύλληψη 35χρονου, στα τέλη Νοεμβρίου, στην κατοχή του οποίου είχαν βρεθεί τα προσωπικά στοιχεία εννέα εκατομμυρίων πολιτών. Ο 35χρονος διέθετε στα αρχεία του περισσότερα από 9 εκατομμύρια εγγραφές προσωπικών δεδομένων, όπως διευθύνσεις, τηλέφωνα, αριθμούς φορολογικών μητρώων, αριθμούς Ι.Χ. και άλλα στοιχεία, που υπάρχουν στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινισθεί αν τα είχε υποκλέψει από εκεί.

Ο 35χρονος φέρεται να πωλούσε τα δεδομένα σε εταιρείες ή άλλους ενδιαφερόμενους. Μερικές μέρες αργότερα είχε συλληφθεί και 45χρονος επιχειρηματίας που φέρεται να είχε δώσει αυτά τα δεδομένα στον 35χρονο, ενώ η δικογραφία που έδειχνε και τους αμειβόμενους «δούρειους ίππους» στο υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή.

www.newsit.gr

 

6 σχόλια σχετικά με το “Οκτώ «τρωκτικά» του υπ. Οικονομικών διαρρέουν φορολογικά στοιχεία”

 1. Nα μας πουν ποιες ειναι οι εισπρακτικες οπως και ποια ειναι τα 8 τρωκτικα … γαμω την Πορνη που σας κρυβει γαμωτο.

 2. Και οι τριάντα χιλιάδες αποδέκτες του προϊόντος εγκλήματος ;;;;;;
  Στα ψιλά ;;;;;
  Στο απυρόβλητο;;;; 
   
  Και βέβαια ηλίθιε Άρη .
  Ετσι είναι. 

 3. ΡA τι ποιές είναι οι εισπρακτικές. ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ. Εμένα με έπαιρναν γιά διακανονισμό κα μου έλεγε το τσόλι στο τέλος: Να φέρετε και τα χαρτιά γιά το σπίτι. Ποιό σπίτι τους έλεγα δεν υπάρχει σπίτι. Πως δεν υπάρχει γιά φέρτε μας το Ε9 τότε….. Τα ξέρουν όλα γιαυτό και σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα δεν στέλνουν ΔΠ όπως πχ στους γονείς μου. Δύο χρόνια τώρα δεν παίρνουν γρόσσι και έχουν βγάλει το σκασμό. Στέίλαν μόνο κάτι εξώδικα και πήραν τον πούλο αφού πλήρωσαν και τους κλητήρες.

  1. [shush]Kαι τι κανουν τα ασφαλιτακια, οι αναρχικοι κατ’ επαγγελμα δηαλαδη εκει κατω στην Πορνη.
   Ακομα υπαχουν γραφεια εισπρακτικων εκει κατω ?
   Γιατι αυτα τα μουνια δεν κανουν γραφεια στην τιμημενη Σαλονικα ?
   Ποιος τα γαμαει τα ηδη γαμημενα ταγματασφαλιτακια αλλα και την Πορνη που τα γεννησε.
   [/shush] 
    

 4. [shush]Αθεναιοι … οσο περισσοτερο μας γραφετε στ’ αρκιδια σας να ξερετε οτι σας γραφουμαι και εμεις στα παπαρια μας επι 1000.
  Δεν ειμαι διπλα στο Συνταγμα καθε μερα ο καργιολης δυστηχως και ευτυχως.
  Δεν θελετε να κανετε ανατροπες του τυπου να μοιραστουν τουλαχιστον τα υπουργεια στα κατα τοπους διαμερισματα της χωρας.
   
  Παρ’ ολα αυτα …. σας αγαπω ρε μουνια !!![/shush]
   
   
   

 5. MARGI   καλησπερακαι    χρονια πολλα   ακριβως   ειμαι   ιδισπεριπτωση  με   εσενα  και  εμενα     μου ζητουν   διακανονισμο   αλλα  με  ταιδια  χαρτια   οπως εσενα    τι θα κανεις εσυ πως φερεσαι  εγω δεν σηκωνω το τηλεφωνο γιατι φοβαμαι   στομεαξυ το σπιτι μου ειναι  γονικη    παροχη    δεν μας σβηνουν  τους τοκουε  που ειναι   παρανομοι

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.