Οι τραπεζίτες άρπαξαν τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων μέσω δήθεν κρίσης στην Ελλάδα

Οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες με επικεφαλείς τους Γερμανούς και τους «κολλητούς» τους σε Ελλάδα (Σημιτοπαρέα, Στουρναροπαρέα) και ευρωπαϊκό νότο άρπαξαν τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων και τα μετέφεραν μέσω των ελληνικών τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους, μετατρέποντας τη χώρα μας αλλά και άλλες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία, σε χώρους ξεπλύματος χρημάτων. 

Ειδικά για την Ελλάδα, όλα έγιναν για τα κουφάρια των τραπεζών και για να χορτάσουν τα golden boys και οι Πάγκαλοι φίλοι τους που στις κρίσιμες ώρες πρόδωσαν τον ελληνικό λαό και κατόπιν τον κατηγόρησαν ότι τα έφαγε μαζί τους, ενώ αντίθετα, αυτοί του τα φάγανε. 

Πώς έγινε η καταλήστευση των φορολογούμενων από τα golden boys

Το ξέπλυμα χρημάτων, το colpo grosso, που στήθηκε μέσω Γερμανίας ειδικά και μέσω γερμανοθραφών που δυστυχώς έγιναν πρωθυπουργοί και πολιτικοί ηγέτες και ταγοί, με πρώτο τον Κώστα Σημίτη, του σκανδάλου Siemens, των γερμανικών υποβρύχιων που έγερναν και του ξεπουλήματος του ΟΤΕ στους Γερμανούς, ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ουσιαστικά με την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη, που οδήγησε αυτόματα στο να γίνει η χώρα μας πανάκριβη με τις απίστευτες στρογγυλοποιήσεις των τιμών -η μεγαλύτερη σε όλη την ευρωζώνη- που η κυβέρνηση Σημίτη αντί να σταματήσει ευνοούσε, ρίχνοντας το πρώτο μεγάλο χτύπημα στα φτωχότερα και μεσαίας οικονομικής κατάστασης νοικοκυριά και ακολούθησε ο υπερδανεισμός των τραπεζών και κατόπιν των πολιτών, το σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο, και άλλες φούσκες, όπως η ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, το κούρεμα των ομολόγων με εντολή Γιώργου Προβόπουλου και άλλα σκάνδαλα που παραμένουν ατιμώρητα, κι ας ευνόησαν την ασυδοσία της τραπεζοκρατίας και της οικονομικής ολιγαρχίας.  

Οι τέσσερις πρώην πρωθυπουργοί δανείστηκαν από το εξωτερικό 233 δισ. ευρώ και τα έδωσαν όλα στις πέντε εγχώριες συστημικές τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση αυτών και τα χρέωσαν στον ελληνικό λαό, με συνέπεια σήμερα να εμφανίζονται ότι δεν χρωστάνε αυτές στους δανειστές της χώρας μας αλλά εμείς, ο ελληνικός λαός!!!

Αυτό έγινε μέσω των ΦΕΚ νο250 της 9-12-2008
Στα παραπάνω ΦΕΚ και στους αντίστοιχους Νόμους οι πρώην υπουργοί Οικονομικών έβαλαν ως εγγύηση το ίδιο το κράτος και το μέλλον όλων μας το υποθήκευσαν στο αγγλικό δίκαιο, πράγμα απαράδεκτο!

Δανείστηκαν χωρίς λόγο 233 δισ. ευρώ, τα έδωσαν στις τράπεζες και έβαλαν ως εγγυητή το κράτος, δηλαδή όλους μας, δίνοντας ως εγγύηση ομόλογα του ελληνικού κράτους τα οποία υποχρεωνόμαστε να πληρώσουμε εμείς επειδή δεν πληρώνουν οι τράπεζες.

Οι τραπεζίτες, με την ανοχή και εγγύηση του κρατικού μηχανισμού επειδή αρνούνται να τα πληρώσουν, καλούμαστε όλοι μας να πετύχουμε το ακατόρθωτο, να πληρώσουμε δηλαδή ως λαός 233 δισ. ευρώ συν τους τόκους, χωρίς να τα έχουμε πάρει εμείς αυτά τα δάνεια!

Ρωτούμε λοιπόν, είναι ή δεν είναι ιδιωτικές εταιρείες όλες οι ελληνικές τράπεζες; Έπρεπε οι μέτοχοί τους να αναλάβουν την ανακεφαλαιοποίησή τους με δικά τους έξοδα; Πού έχει ξανασυμβεί το κράτος να αναλαμβάνει την ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών εταιρειών; Είναι ή δεν είναι παράνομο αυτό;

Θα ζητήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταβληθούν από τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες που τα έχουν στα χρηματοκιβώτιά τους ή σε off shore εταιρείες τους και αν δεν τα επιστρέψουν, να περάσουν από δίκη άπαντες όσοι συνέργησαν σε αυτό το ασύλληπτου μεγέθους οικονομικό έγκλημα που έγινε σε βάρος όλων μας.

Μόλις επιστρέψουν τα χρήματα στα κρατικά ταμεία οι τράπεζες, με οποιοδήποτε τρόπο είτε δια της μεταξύ σας συνεννοήσεως είτε δια της δικαστικής οδού (που δεν θα πρέπει να καθυστερήσει καθόλου), τότε να επιστραφούν στους δανειστές μας για να ανακουφιστεί η χώρα και οι πολίτες από αυτό το πραγματικά τεράστιο και πρωτοφανές πρόβλημα. Αμέσως μετά να ακυρωθούν τα μνημόνια εις το ελληνικό κοινοβούλιο διότι ψηφίστηκαν αντισυνταγματικώς ως προσχέδια νόμων και όχι ως δανειακές συμβάσεις στα μνημόνια 2 και 3 και η απόδειξη βρίσκεται στο ΦΕΚ της 14-2-2012 Ν. 4046
ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΕΚ 240 ΤΗΣ 12-12 2012

Το δε μνημόνιο Νο1 το πέρασαν μόνοι τους από την βουλή οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντινου. Επί αυτών μάλιστα απεφάνθη και ο κύριος Κατρούγκαλος ως έξης:

«Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις και μετά κυρώθηκαν .

Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να υπόκεινται σε έλεγχο.

Στο δε Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα».
Πιστεύουμε ότι έγινε αντιληπτό το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τί πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω τα 233 δισ. ευρώ από τις τράπεζες, που τα έδωσε αναίτια το κράτος, να ακυρώσει τα μνημόνια, να δώσει πίσω τα χρήματα πίσω στους δανειστές μας και ησυχάζουμε άπαξ δια παντός.

Αυτή είναι η πιο ασφαλής οδός και δι’ αυτής της οδού δεν θα χρειαστεί να έρθει η κυβέρνηση σε ρήξη με κανένα ευρωπαϊκό κράτος ούτε να ζητήσετε βοήθεια από κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος. Αν πράξει αυτό τότε μπορεί η κυβέρνηση να προσφύγει κατά της Γερμανίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να μας αποδώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις και όσα μας οφείλει από το κατοχικό δάνειο τα οποία ξεπερνούν συνολικά τα 500 δισ. ευρώ συμφώνα με τον Μανώλη Γλέζο. 

danioliptes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *