Οι τράπεζες πουλάνε 25 δισ. «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια

Είναι τα πλέον υψηλότοκα δάνεια. Γι” αυτό ακόμη και τα μη εξυπηρετούμενα κόκκινα καταναλωτικά δάνεια προσφέρουν ευκαιρία για μικρό κέρδος σε όποιον τα αγοράσει αλλά και στις τράπεζες που θα τα πουλήσουν.

Από τον Σεπτέμβριο, οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές πωλήσεις «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών σε εξειδικευμένες εταιρείες ανάκτησης οφειλών. Το υπόλοιπο των καταναλωτικών δανείων φτάνει σήμερα τα 25,32 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 13,6 δισ. ευρώ –το 54% του συνόλου- βρίσκονται σε καθεστώς οριστικής καθυστέρησης.

Η επιλογή των 4 συστημικών τραπεζών, να προχωρήσουν πρώτα σε πωλήσεις καταναλωτικών δανείων οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι έχουν ήδη διενεργήσει υψηλές προβλέψεις για τα συγκεκριμένα δάνεια και –κατά συνέπεια- μπορούν να τα πουλήσουν χωρίς να επιβαρυνθούν με ζημίες. Αντιθέτως, μπορεί να λογιστικοποιήσουν μικρό «κέρδος»…

5 σχόλια σχετικά με το “Οι τράπεζες πουλάνε 25 δισ. «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια”

  1. Θα με ενδιέφερε να διευκρινιστεί τί εννοούν όταν λένε ότι οι εταιρείες αυτές είναι “εξειδικευμένες”. Έχουν μπραβους? Θα έχουν το ελευθέρας να μπαίνουν στα σπίτια και να παίρνουν τη συλλογή γραμματοσήμων? Θα μπορούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη μας για να πάρουν το δεκαρικο από το πορτοφόλι?

    1. Όχι βρε Νίκο.
      Έχει τηλεφωνητές με εξειδίκευση να σου ζαλίζουν τα @@.
      Έχει οικονομικό τμήμα για προτάσεις ρύθμισης ή κουρέματος οφειλής.
      Έχει νομικό τμήμα για κατασχέσεις.

      Θα μου πεις, όλα αυτά δεν τα είχαν οι τράπεζες.
      Τα είχαν, αλλά με δυνατότητα διαχείρισης μικρού αριθμού κόκκινων δανείων.

      Σα να λέμε, προσπαθείς να μεταφέρεις καρπούζια με το φιατάκι και αφού δεν τα καταφέρνεις, φωνάζεις τον ξάδερφο με το μεγάλο αγροτικό.

      1. Κοίτα Begar, στην Ιταλια αυτές οι εξειδικευμένες εταιρείες έχουν το δικαίωμα όταν δεν σε βρίσκουν στο τηλέφωνο να έρχονται να σου χτυπάνε την πόρτα. Πάλι καλά που έχεις το δικαίωμα να μην ανοίξεις. Στη Γερμανια βγαίνουν με το μεγαφωνο στους δρόμους σαν τους γυφτους που πουλάνε καρπούζια και φωνάζουν το όνομά σου. Ο νόμος τους το επιτρέπει επειδή εσύ χρωστάς.
        Μακάρι να είναι όπως τα λες εσύ αλλιώς γιατί έχει να πέσει πολύ γέλιο, κλάμα και ίσως και ξύλο.

        1. Νικόλα, κάπου διάβασα ένα θεϊκό σχόλιο αναγνώστη, νομίζω στο capital.gr.

          «Όταν αντιγράφεις νόμο από άλλη χώρα, χωρίς να τον προσαρμόσεις στα δεδομένα της δικής σου και χωρίς να λάβεις υπόψη τη διαφορετική ψυχοσύνθεση του Λαού σου, έχεις να φας πολύ ξύλο.»

          1. Έτσι είναι ακριβώς Begar. Επίσης στην Ελβετια οι εξειδικευμένες εταιρείες προσθέτουν δικα τους έξοδα διαχείρισης φακέλου συν δικούς τους τόκους παρόλο που κάτι.τετοιο είναι παράνομο επειδή πάντα πέφτουν στα μαλακά και πάντα υπάρχουν κορόιδα που τσιμπανε. Όντως έχει να πέσει ξύλο έτσι και “εξευρωπαϊστουμε”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *