Οι συμβολαιογράφοι «απεργούν» και αύριο πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς

Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί και αυτή την Τετάρτη με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους Ο.Τ.Α.

Το πανελλαδικό «πάγωμα» των πλειστηριασμών συνεχίζουν οι συμβολαιογράφοι. Έτσι και αύριο, Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς, μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ειδικότερα, η συντονιστική επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών και αύριο, όπου κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους Ο.Τ.Α.

Κατ’ εξαίρεση θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί  κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα. Ενδεικτικά θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Ο.Τ.Α., οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίων των συμβολαιογράφων, υπαλλήλων του πλειστηριασμού, μεθοδευμένες σε πολλές περιπτώσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας. Οι πλειστηριασμοί που έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα και θα διενεργηθούν και αύριο  Τετάρτη, μετά από σχετική άδεια των θεσμικών οργάνων μας, δεν αφορούσαν και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση πλειστηριασμούς κατοικιών με επισπεύδοντες Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α.» αναφέρεται στην απόφαση της συντονιστικής επιτροπής.

Τέλος η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος ζητά και πάλι από την Ελληνική Πολιτεία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων οι οποίες παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

3 σχόλια σχετικά με το “Οι συμβολαιογράφοι «απεργούν» και αύριο πανελλαδικά από τους πλειστηριασμούς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *