Οι συμβολαιογράφοι απαντούν στη Λαϊκή Ενότητα για τους πλειστηριασμούς

Ο Σύλλογος παραθέτει κατάλογο με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, δηλαδή τα ακίνητα και το είδος ακίνητου τα οποία ήταν προγραμματισμένα να βγουν στο σφυρί

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου απαντά στους ισχυρισμούς της Λαϊκής Ενότητας αναφορικά με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σχετικά με την διενέργεια των σημερινών πλειστηριασμών.

Ο Σύλλογος παραθέτει κατάλογο με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, δηλαδή τα ακίνητα και το είδος ακίνητου τα οποία ήταν προγραμματισμένα να βγουν στο σφυρί, τα ποσά των οφειλών, η «τύχη» του εκπλειστηριαζομένου ακινήτου, κ.λπ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τον Σύλλογο ήταν προγραμματισμένα να τεθούν σε πλειστηριασμό τα κάτωθι ακίνητα, ενώ παράλληλα αναφέρονται και άλλα σχετικά στοιχεία:

1. Διαμέρισμα 62 τ.μ. στα Πατήσια (πρώτη κατοικία) ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης,
2. Διαμέρισμα 70 τ.μ. στην Νέα Ιωνία (πρώτη κατοικία) ανεστάλη μετά από σχετική έκδοση δικαστικής απόφασης,
3. Κατάστημα 70 τ.μ. στο Καματερό. Διενεργείται για οφειλές 196.000 ευρώ,
4. Αγροτεμάχιο 6,7 στρεμμάτων και κατάστημα 70 τ.μ. στην Λάρισα. Έχει κηρυχτεί άγονος και θα επαναληφθεί στο άμεσο μέλλον,
5. Διαμέρισμα 87 τ.μ. στο Χαλάνδρι. Διενεργείται για οφειλές 591.660 ευρώ,
6. Αγροτεμάχιο 4,7 στρεμμάτων και κατάστημα 200 τ.μ. στην Σύρο. Διενεργείται για οφειλές 560.000 ευρώ,
7. Αγροτεμάχιο 4 στρεμμάτων στην Κέρκυρα. Διενεργείται για οφειλές 1.689.000 ευρώ,
8. Οικόπεδο 391 τ.μ. στο Μαρκόπουλο. Διενεργείται για οφειλές 600.000 ευρώ και
9. Οριζόντια ιδιοκτησία 104,4 τ.μ. στα Τουρκοβούνια. Έχει κηρυχτεί άγονος και αφορά συνολική οφειλή 453.000 ευρώ.

Ακόμη, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι κατανοεί την προφανή «εσκεμμένη απόκρυψη της αλήθειας» η οποία «συχνά είναι ελκυστική ιδιαίτερα όταν στοχεύει σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Επίσης, ο Σύλλογος κατανοεί και «το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην εξαγωγή των πραγματικών στοιχείων των πλειστηριασμών από τη δημόσια ηλεκτρονική πλατφόρμα αν και η ενασχόληση τους με το θέμα που με τόσο σθένος εκδηλώνουν θα έπρεπε να τους έχει διδάξει το πως λειτουργεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αντίθετα, δεν κατανοεί τον αυθαίρετο χαρακτηρισμό «των οφειλετών σε μεγαλο-οφειλέτες και μικρο-οφειλέτες».

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *