Ξεφεύγει η ανεργία και στην Πορτογαλία

Δυσμενείς εξελίξεις αναμένονται για την αγορά εργασίας στην Πορτογαλία, καθώς, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Βίτορ Γκάσπαρ, προβλέπεται… αύξηση της ανεργίας σε ποσοστό 15,5% το 2012 και 16% το 2013. Οι προηγούμενες εκτιμήσεις της πορτογαλικής κυβέρνησης τοποθετούσαν το ποσοστό ανεργίας στο 14,5% για το 2012 και στο 14,1% για το 2013.

Τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά στους νέους κάτω των 25 ετών, καθώς τον Μάρτιο έφτασαν το 35,9% και τον Απρίλιο το 36,6%.

Σύμφωνα με τον Γκάσπαρ, μετά το 2013 η πορτογαλική κυβέρνηση αναμένει «μια συνεχή μείωση της ανεργίας». Ο υπουργός διευκρίνισε ότι σύντομα θα παρουσιαστεί μια λεπτομερής έκθεση για τις αιτίες της ανεργίας, αλλά επέμεινε στην ανάγκη «να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές όσον αφορά την ευελιξία στην αγορά εργασίας».

Η Πορτογαλία υιοθέτησε τον προηγούμενο μήνα μέτρα που προβλέπουν τη χαλάρωση του ωραρίου εργασίας και των κριτηρίων για τις απολύσεις και παράλληλα μειώνουν τις ημέρες της άδειας και τις επίσημες αργίες.

aegeantimes.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.