Ξεκίνησαν να παίρνουν τα σπίτια

Του Άγη Βερούτη

Αυτονόητη ελευθερία των ανθρώπων, κατοχυρωμένη σχεδόν 800 χρόνια από την Magna Carta, αλλά και από το ισχύον Ελληνικό Σύνταγμα, είναι η ελευθερία της ατομικής ιδιοκτησίας.

Αυτό το βασικό και αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα καταστρατηγείται ευθέως και παραβιάζεται αντισυνταγματικά από την κυβέρνηση. Σκοπός και αποτέλεσμα των πάσης φύσεως χαρατσιών και υπερφορολόγησης είναι η δήμευσή της ιδιωτικής ακίνητης ιδιοκτησίας, που έχει ξεκινήσει με σκοπό τη μετατροπή του Δημοσίου Χρέους που συσσώρευσαν οι κυβερνήσεις της διαφθοράς, σε ιδιωτικό χρέος, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν κανένα από τα προνόμια των κομματικών στρατών κατοχής της Ελλάδας!

Το Σύνταγμα της Ελλάδος γράφει:
“Άρθρο 17 – Προστασία ιδιοκτησίας
1. Η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία του Κράτους, τα δικαιώματα όμως που απορρέουν από αυτή δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του γενικού συμφέροντος.
2. Κανένας δεν στερείται την ιδιοκτησία του, παρά μόνο για δημόσια ωφέλεια που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως νόμος ορίζει, και πάντοτε αφού προηγηθεί πλήρης αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο …”

Είναι ξεκάθαρο πως η “δημόσια ωφέλεια”, όπως την εννοεί το Σύνταγμα, δεν υφίσταται. Αντί αυτής υποκαθιστάται με την ωφέλεια των κομματικών στρατών που έχουν αυθαίρετα διοριστεί από τα μπαλκονοπορτοπαράθυρα των βουλευτικών γραφείων, με τους κηπουρούς των €9.000 το μήνα, και τους ψευδοανάπηρους όπως και πάσης φύσεως αργόμισθους των 31 συμμετοχών σε επιτροπές, των οργανισμών όπως της Αποξήρανσης Λίμνης Κωπαϊδας που αποξηράνθηκε από το 1932, ή και της Ηλεκτρομηχανικής, που τελευταία πώληση αλεξίσφαιρων γιλέκων πραγματοποίησε το 2004.

Η ιδιωτική ακίνητη ιδιοκτησία των Ελλήνων βρίσκεται σε πολιορκία από τις κομματικές συμμορίες, ξεκινώντας από τον απαράδεκτο ΓΟΚ της διαφθοράς που καθιστά αδύνατον σε κάποιον, να είναι απόλυτα σύννομος, ώστε όντας παράνομος να είναι εκβιάσιμος, συνεχίζοντας με τις “τακτοποιήσεις” ημιυπαίθριων και αυθαιρεσιών στο ύψος συχνά 4%-5% της αξίας των ακινήτων, με τις απανωτές αυξήσεις στις επιβαρύνσεις των φόρων ακίνητης περιουσίας, και φόρου Μεγάλης ακίνητης περιουσίας (που υποτίθεται θα αντικαθιστούσε το ΦΑΠ), και στη συνέχεια στο “χαράτσι” που επιβάλλεται διά μέσω απειλής διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος στην ιδιωτική ιδιοκτησία, και τέλος τα παντοιοτρόπως αυθαίρετα “τεκμαρτά εισοδήματα” για την ακίνητη ιδιοκτησία, ώστε αν μένεις σε ένα σπίτι που με κόπο και στέρηση έφτιαξες, τώρα το κράτος απαιτεί να πληρώνεις “ενοίκιο” για αυτό, μέσω φορολόγησης, είτε το αντέχει η τσέπη σου είτε όχι.

Υπό το βάρος απανωτών φόρων παράλογου μεγέθους και συχνότητας, ο μέσος νοικοκύρης φορολογούμενος έχει λυγίσει και αδυνατεί να παραμείνει συνεπής στην πληρωμή των χαρατσιών και επιβαρύνσεων.  Στην τελευταία διετία συχνά η επιβάρυνση πλησιάζει και 50% των καθαρών εισοδημάτων ενός μέσου νοικοκύρη φορολογούμενου με €20.000 ετήσιο εισόδημα, πόσω μάλλον όταν η φορομπηχτική επιλογή των κυβερνώντων (αντί μείωσης του αδηφάγου κράτους που ζητούσε η Τρόικα) έχει καταλήξει να διατηρεί στην ανεργία 1.500.000 Έλληνες εργαζόμενους. Την ίδια στιγμή ο κ. Ρέππας έχει το θράσος να διατείνεται ότι “Στο Δημόσιο δεν θα γίνει ούτε μια απόλυση”, ακόμη φυσικά εννοεί και εκείνων που είναι απλούστατο να διαπιστωθεί πως στις πολεοδομίες και τις εφορίες έχουν βρεθεί με περιουσίες και καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, που δε δικαιολογούν με κανένα τρόπο τα εισοδήματά τους.

Πρόσφατα έχουν δρομολογηθεί δυό ακόμη κατάπτυστοι νόμοι, με σκοπό να βάζει στο χέρι “ο Κράτος” ευκολότερα και απευθείας στην ιδιωτική ακίνητη ιδιοκτησία του μέσου Έλληνα: α) την προτροπή να πληρώνει τις φορολογικές οφειλές του ο Έλληνας υπήκοος (όχι δεν είμαστε Πολίτες εφόσον ανεχόμεθα τέτοιο παρά φύσιν βιασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας), και β) την υποχρέωση των συμβολαιογράφων να παρακρατούν από το ποσό της πώλησης ακινήτου στο σύνολό του, το όποιο ποσό τυχόν οφείλει ο πωλητής στο Κράτος.

Πάμε πάλι: Αρρώστησε το παιδί σου. Δεν έχεις χρήματα να το κάνεις καλά (η δημόσια υγεία δεν δουλεύει οπότε πρέπει να πληρώσεις) γιατί δεν σου άφησε μία η Παπα-συμμορία και ο Βενιζέλος μαζί με την ύφεση που προκάλεσαν με τη φοροκαταιγίδα.  Πουλάς το διαμέρισμα που σου άφησε η μάνα σου για να κάνεις καλά το παιδί σου. Έχεις κάνει ρύθμιση για πληρωμή των οφειλών σου σε 60 δόσεις, των ημιυπαίθριων σε 12 δόσεις, το χαράτσι σε 5 δόσεις, και τυχόν καθυστέρηση των φόρων εισοδήματος και είσαι συνεπής με τις δόσεις. Όταν θα πουλήσεις  όμως το διαμέρισμά σου, το Κράτος ξαφνικά χάνει την εμπιστοσύνη του προς εσένα, και απαιτεί ΠΡΩΤΟ να εισπράξει από το τίμημα της πώλησης της ιδοκτησίας σου, όλες τις οφειλές σου, ακόμη και τις ΜΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ!!!

Αν πουλήσεις ένα διαμερισματάκι των €50.000 για να κάνεις καλά το παιδί σου, το Κράτος δια μέσω του συμβολαιογράφου νταβατζή, που θα σου πάρει το 1,2% του σπιτιού σου για την πάρτη του ως αντίτιμο για μισή ώρα δουλειά, αλλά θα είναι και εισπράκτορας για π.χ. €20.000 που σου έχουν φορτώσει αλλά εσύ εξυπηρετείς εμπρόθεσμα.

Αυτό είναι το Ελληνικό κράτος του 2012! Δημεύει τις περιουσίες των υπηκόων του και τους καταδικάζει σε θάνατο στο βωμό μιας αρρωστημένης επιμονής σύσσωμου του πολιτικού προσωπικού που ψηφίσαμε ως Λαός, να “μην απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος”. Εμείς τους ψηφίσαμε.

Αυτούς φέραμε στην εξουσία και αυτούς συνεχίζουμε να αφήνουμε να μας κυβερνούν. Στην Ουγκάντα θα είχε γίνει επανάσταση με αυτή την συμπεριφορά που οι Έλληνες ανέχονται αδιαμαρτύρητα. Εμείς όμως έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε από το να προστατέψουμε τα συμφέροντα των απογόνων μας: έχει Τούρκικο σήριαλ τώρα… και σε λίγο θα βγεί ο Κουλούρης στις ειδήσεις να κάνει δηλώσεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *