“Να παραδώσει η Ελλάδα τον έλεγχο του προϋπολογισμού της”

Τελευταία ενημέρωση την 28 Ιαν 2012 — 10:19

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα να παραδώσει την κυριαρχία της σχετικά με τις αποφάσεις για φόρους και δαπάνες, σε έναν «Επίτροπο Προϋπολογισμού» της ευρωζώνης, προκειμένου να διασφαλίσει το δεύτερο πακέτο των 130 δισ. ευρώ, σύμφωνα με προσχέδιο της πρότασης που έχουν στην κατοχή τους οι Financial Times.

Ο νέος Επίτροπος θα έχει δυνατότητα βέτο στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, εάν δεν συμβαδίζουν με τους στόχους των πιστωτών.

«Η ενοποίηση του προϋπολογισμού πρέπει να τεθεί υπό αυστηρό σύστημα καθοδήγησης και ελέγχου. Δεδομένης της μέχρι στιγμής απογοητευτικής σύγκλισης, η Ελλάδα πρέπει να δεχθεί να παραδώσει την κυριαρχία του προϋπολογισμού της σε ευρωπαϊκό επίπεδο για συγκεκριμένη περίοδο», αναφέρεται.

Τονίζει ακόμη ότι εάν μια δόση δεν εκταμιευθεί στο μέλλον, «η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλεί τους πιστωτές της με μια χρεοκοπία, αλλά αντίθετα θα πρέπει να αποδεχθεί περαιτέρω μειώσεις στις πρωτογενείς δαπάνες ως την μόνη πιθανή συνέπεια μιας μη εκταμίευσης».

www.capital.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το ““Να παραδώσει η Ελλάδα τον έλεγχο του προϋπολογισμού της””

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.