Να γιατί ανοίγουν διαρκώς ελληνικές επιχειρήσεις στην Αλβανία

Όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει σε έσοδα τα 36.000 ευρώ το χρόνο, δεν θα πληρώσει κανέναν απολύτως φόρο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, κάνοντας ακόμη καλύτερο το επενδυτικό περιβάλλον. Στις δε επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα 36.000 – 58.200 ευρώ, θα μειωθεί ο φόρος επί των κερδών από 5% έως 7,5%.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες φορολογούνται με 15%, ενώ ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 20%. Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές ανέρχονται στο 27,9% (σ.σ.: είναι 40% στην Ελλάδα) με το 15% να βαρύνει τον εργοδότη και το 9,5% τον εργαζόμενο.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που η Ελλάδα είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αλβανία με μερίδιο άνω του 25% επί του συνόλου των άμεσων ξένων επενδύσεων. Οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων ξεπερνούν τις 640, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 12% των ξένων εταιρειών στην Αλβανία.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.