Να ανακουφίσουν χιλιάδες δανειολήπτες – στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά από τις τράπεζες ο Παναγιωτόπουλος

Την έναρξη διαλόγου μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, το ταχύτερο δυνατό, για την εξεύρεση λύσεων, προκειμένου να ανακουφιστούν χιλιάδες δανειολήπτες στελέχη, πολιτικοί υπάλληλοι και στρατιωτικοί, των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως εξηγεί στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά, ο υπουργός, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της περικοπής των αποδοχών τους αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα εξυπηρέτησης των προβλεπομένων δόσεων και γενικότερα της αποπληρωμής των δανείων τους.

Προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των δανειοληπτών, ο κ. Παναγιωτόπουλος προτείνει μεταξύ άλλων, τη μείωση του ποσού της εκάστοτε προβλεπομένης δόσης, ώστε να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών αποδοχών, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου χορηγήσεως του δανείου, στο μέρος εκείνο που αφορά το περιθώριο κέρδους των τραπεζών.

Στην ίδια επιστολή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος θα αποδώσει καρπούς, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης έναρξής του λόγω των μεγάλων και επιτακτικών αναγκών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Να ανακουφίσουν χιλιάδες δανειολήπτες – στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ζητά από τις τράπεζες ο Παναγιωτόπουλος”

  1. Πόσο γαϊδούρια είναι οι πολιτικοί μας και για πόσο μαλάκες μας περνάνε τελικά;

    Είναι απίστευτο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *