Νέο ρεκόρ δανεισμού των ισπανικών τραπεζών από την ΕΚΤ

Νέο ρεκόρ σημείωσε τον Αύγουστο ο δανεισμός των ισπανικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της χώρας. Είναι ο ενδέκατος διαδοχικός μήνας που ο δανεισμός σημειώνει ρεκόρ.

Ο καθαρός δανεισμός από τις εμπορικές τράπεζες σκαρφάλωσε στα 388,7 δισ. ευρώ ($500,6 δισ.) από 375,6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ισπανίας. Ο ακαθάριστος δανεισμός – που περιλαμβάνει και τα κατατεθειμένα μετρητά – αυξήθηκε σε 411,6 δισ. ευρώ από 402,2 δισ. ευρώ τον Ιούλιο.
Κατά το τελευταίο έτος οι ισπανικές τράπεζες βασίζονται στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ καθώς οι επενδυτές του ιδιωτικού τομέα μειώνουν την έκθεση τους στις δημοσιονομικά αδύναμες χώρες της νότιας Ευρώπης.
Ο ρυθμός της αύξησης δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά από το πακέτο των 100 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον ισπανικό τραπεζικό κλάδο τον περασμένο Ιούλιο.
Πηγή capital.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.