Νέα κόλπα εισπρακτικών

γράφει ο begar

Πλέον, οι περισσότεροι Έλληνες χρησιμοποιούν προγράμματα φραγής εισερχομένων κλήσεων (call blocker) στα τηλέφωνά τους, για να ησυχάσουν από τον καταιγισμό κλήσεων που δέχονται καθημερινά από εισπρακτικές, δικηγόρους και τράπεζες.

Τώρα τελευταία, παρατηρώ μια νέα μέθοδο, που χρησιμοποιούν τα αυτοματοποιημένα συστήματα κλήσεις των παραπάνω ενοχλητικών.

 

Οι αριθμοί κλήσης που αναγνωρίζονται, είναι της μορφής +ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ αντί να είναι +30ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ ή ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ.

Δηλαδή, ενώ υπάρχει το σύμβολο + , παραλείπεται το 30 και ακολουθεί το υπόλοιπο νούμερο. Έτσι μπερδεύονται αρκετά προγράμματα τύπου call blocker και δεν κόβουν την κλήση.

 

Σε άλλες περιπτώσεις, ο αριθμός που εμφανίζεται στην αναγνώριση κλήσης, έχει παραπάνω από 10 ψηφία, με την προσθήκη κάποιων «μαϊμού»

 ψηφίων στο τέλος, πάλι για να μπερδευτεί ο call blocker.

 

Επίσης, κάποια τηλεφωνικά κέντρα, εφαρμόζουν τη μέθοδο της 3πλής ή τετραπλής κλήσης.

Δηλαδή:

  • Γίνεται κλήση 
  • Κόβεται η κλήση από τον call blocker
  • Ακαριαία γίνεται 2η κλήση
  • Ξανακόβεται η κλήση από τον call blocker
  • Ακαριαία γίνεται 3η κλήση
  • Ξανακόβεται η κλήση από τον call blocker
  • Ακαριαία γίνεται 4η κλήση
  • Ξανακόβεται η κλήση από τον call blocker

Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3-4-5 φορές και επηρεάζει ορισμένα προγράμματα call blocker, καθιστώντας τα μη αποτελεσματικά.

 

Αν σας έχει τύχει κάτι από τα παραπάνω, θα ήθελα τα σχόλια σας για επιβεβαίωση.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Νέα κόλπα εισπρακτικών”

  1. Είχα αναφέρει σε παλαιότερα σχόλια ότι ενώ ήμουν στο ασανσέρ για 30 δευτερόλεπτα χωρίς σήμα στο κινητό, με το που έβγαινα δεχόμουν καταιγισμό μηνυμάτων ότι είχα 5-6 κλήσεις σε εκείνο το σύντομο διάστημα από την ΚΥΚΛΟΣ. Ενώ συνήθως μου έκαναν μια κλήση από διαφορετικό αριθμό κάθε 45 λεπτά, Έχω λάβει παλαιότερα, το 2014 κλήσεις από 13ψήφιο αριθμό από την Μέλλον. Επίσης, η τελευταία μου έχει στείλει επανειλημμένα SMS για ταχτοποίηση των οφειλών μου από αριθμό εξωτερικού. Άλλα παιχνίδια δεν έχουν πέσει ακόμα στην αντίληψή μου.
    Σε κάθε περίπτωση πολλές εφαρμογές φραγής ανεπιθύμητων κλήσεων προσφέρουν την δυνατότητα να μπλοκάρετε όλους τους αριθμούς που ξεκινούν από ΧΧΧΧΧ.
    Για παράδειγμα έστω η σειρά που ξεκινά από 6944487 που είναι μισθωμένη αποκλειστικά από εισπρακτικές και δικηγορικά γραφεία, επιλέγουμε να μπλοκάρουμε αριθμούς που ξεκινούν από 6944487, +306944487 και +6944487.
    Η εφαρμογή που έχω εγώ και την προτίμησα έχοντας δοκιμάσει και άλλες εφαρμογές, λέγεται Calls Blacklist, είναι εντελώς δωρεάν και σου δίνει όλες αυτές τις δυνατότητες. Επιπλέον οι ανεπιθύμητες κλήσεις που μπλοκάρονται πάνε σε δικό της αρχείο και δεν εμφανίζονται στις αναπάντητες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *