ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξάνεται το ακατάσχετο στα 1.500 ευρώ – Τέλος στις κατασχέσεις για χρέη έως 500 ευρώ

Τελευταία ενημέρωση την 23 Δεκ 2013

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες για τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων. Αυξάνεται στα 1.500 ευρώ το ακατάσχετο μισθών και συντάξεων για οφειλές προς το Δημόσιο

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είχε σήμερα 23/12/2013, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

• Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.

• Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξάνεται το ακατάσχετο στα 1.500 ευρώ – Τέλος στις κατασχέσεις για χρέη έως 500 ευρώ”

  1. Αυτό που θελει διευκρύνηση είναι η διάρκεια της προστασίας. Ως τώρα είναι 24 ώρες είτε αφορά χρέη προς το δημόσιο είτε προς τις τράπεζες. Η μία εβδομάδα λοιπόν θα αφορά επίσης δημόσιο και τράπεζες?

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.