Με πλειστηριασμούς απειλούνται 300.000 δανειολήπτες!

Με αναγκαστικά μέτρα που φθάνουν έως και τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας απειλούνται περίπου 300.000 δανειολήπτες.

Πρόκειται για οφειλέτες και εγγυητές δανείων που έχουν χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμοι μέσα από τη διαδικασία του Κώδικα Δεοντολογίας και τις επιστολές που έχουν στείλει οι τράπεζες, καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Σχετικές επιστολές έχουν λάβει 1,2 εκατ. δανειολήπτες και σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, περίπου το 25% δεν ανταποκρίθηκε.

Ο χαρακτηρισμός τους ως μη συνεργάσιμων, σηματοδοτεί την έναρξη των νομικών ενεργειών από την πλευρά των τραπεζών, που μπορεί να φτάσουν έως τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», η ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας μπορεί να ενεργοποιηθεί ακόμη και για εκείνους που έχουν προσφύγει στον νόμο Κατσέλη και οι οποίοι με βάση τον Κώδικα εξαιρούνται από τη διαδικασία της ενημέρωσης μέσω επιστολών.

Εντούτοις, μετά την αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη το 2015, ακόμη και αυτοί που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στον νόμο, μπορούν να χάσουν το δικαίωμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, εάν χαρακτηριστούν από την τράπεζα ως μη συνεργάσιμοι.

www.real.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Με πλειστηριασμούς απειλούνται 300.000 δανειολήπτες!”

  1. Το μόνο που εχει απομείνει στις τράπεζες ειναι να απειλούν. Τα σπίτια δεν τα χρειάζονται τους ειναι άχρηστα. Υπάρχουν χιλιάδες αδιαθετα και απούλητα διαμερισματα και οι τιμες είναι στα ναδίρ κανεις δεν αγοράζει. Εαν πάνε να βγαλουν στο σφυρί χιλιάδες ακινητα ή θα τους μεινουν στο χερι ή θα ρίξουν τις τιμες ακόμα παρακάτω. Αυτό όμως εχει ρίσκο για αυτούς που συνεχιζουν να πληρωνουν τα στεγαστικά τους καθώς θα τους ειναι ποιο οικονομικό να σταματησουν να πληρώνουν δόσεις και να αγοράσουν μετρητοις ενα φθηνό ακίνητο. Το ξερουν αυτό οι τραπεζίτες και για αυτό το μόνο που τους εμεινε ειναι να απειλούν.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.