Με μονομερή ενέργεια στην προστασία της πρώτης κατοικίας «απειλεί» η κυβέρνηση

Επίσημη διαρροή ότι «μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσουμε σχέδιο νόμου για την πρώτη κατοικία έτσι ή αλλιώς» βάζει μπουρλότο στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Φρανκφούρτη. Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους εποπτικούς θεσμούς του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος για την «αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών».

Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια «πολιτική πρωτοβουλία» εις γνώση του πρωθυπουργού που δυνητικά φέρνει τις πρόωρες εκλογές ακόμη πιο κοντά. Εκδηλώνεται δε, εν μέσω έντονων διαφωνιών στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το θέμα και σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι Ευρωπαίοι δανειστές και η ΕΚΤ δείχνουν να υιοθετούν όλο και πιο σκληρή στάση απέναντι στην κυβέρνηση αναδεικνύοντας την αβελτηρία της στην ολοκλήρωση κρίσιμων συμφωνιών, αλλά και την πολιτική σκοπιμότητα στις αποφάσεις της.

[button url=”https://www.liberal.gr/arthro/244901/oikonomia/2019/kubernitikes-piges-tin-paraskeui-i-katathesi-tis-ruthmisis-gia-tin-prostasia-tis-protis-katoikias.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter+-+20-03-2019+18%3A01%3A06″ target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *