Με εντολή της κυβέρνησης, το ΕΣΡ απαγορεύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείχνουν άστεγους!

Λογοκρισία μεγίστου μεγέθους!!!!!!!

Σήμερα ημέρα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Ρ. Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς, Γεώργιος Στεφανάκης και Άρης Σταθάκης.

ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

α) Το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το οποίο ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.

β) Το άρθρο 11 παρ. 1 του Π.Δ. 77/2003, κατά το οποίο ο κατηγορούμενος τεκμαίρεται αθώος μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη του και ο φερόμενος ως δράστης δεν πρέπει να αναφέρεται με απαξιωτικούς για το πρόσωπό του χαρακτηρισμούς.

γ) Το άρθρο 8 παρ. 2 του Ν. 3090/2002, κατά το οποίο η μετάδοση από την τηλεόραση των προσώπων που οδηγούνται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών απαγορεύεται.

δ) Το άρθρο 2 στοιχ. β του Ν. 2472/1997, κατά το οποίο ειδικά για σχετικά με ποινικές διώξεις ή καταδίκες, δύναται να επιτραπεί η δημοσιοποίηση μόνον από την εισαγγελική αρχή για τα αδικήματα που αναφέρονται στο άρθρο 3, παρ. 2, εδαφ. β αυτού του νόμου, με διάταξη του αρμοδίου εισαγγελέα ενώ η δημοσιοποίηση αυτή αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωση της πολιτείας για τον κολασμό των παρανόμων αδικημάτων.

ε) Το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 2863/2000, κατά το οποίο το ΕΣΡ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του μπορεί να απευθύνει σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα ή αρχή υποδείξεις.

στ) Το υπ’ αριθ. πρωτ 157/10.01.2013 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Αιτιολογικό

Στοιχείο της προσωπικότητας του ανθρώπου που προστατεύεται από την ως άνω διάταξη του Συντάγματος είναι και η εικόνα αυτού. Η έκταση αυτής της προστασίας καθορίζεται κυρίως από τον ίδιο τον φορέα του δικαιώματος στον οποίο επαφίεται η περιχάραξη της κοινωνικής του παρουσίας. Η εξουσία αυτοπροσδιορισμού, δηλαδή της ελεύθερης επιλογής κάθε ατόμου του βαθμού αποκάλυψης στους τρίτους πτυχών της προσωπικότητάς του και της έκθεσής του στη δημοσιότητα, υπόκειται σε περιορισμούς. Πρόσωπα που ασκούν δημόσιο λειτούργημα ή συμμετέχουν στην πολιτική ζωή ή ανήκουν στην απόλυτη ή σχετική επικαιρότητα οφείλουν να ανέχονται επεμβάσεις στην προσωπικότητα τους οι οποίες συνδέονται με τον τρόπο ζωής που επέλεξαν. Η προβολή της εικόνας προσώπου ευρισκομένου σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας συγχωρείται μόνον κατόπιν σιωπηρής ή ρητής συναινέσεώς του. Εξάλλου η προβολή της εικόνας προσώπου που οδηγείται ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών συνιστά ποινικώς κολάσιμη πράξη και δεν συγχωρείται η προβολή της δια της τηλεοράσεως παρά μόνο κατόπιν ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς του. Παρά ταύτα, παρατηρείται προβολή
εικόνος προσώπων α)ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεως αυτών, και β) προσώπων οδηγουμένων ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών.

Για τους λόγους αυτούς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς και σταθμούς της χώρας όπως:

Μη προβάλουν την εικόνα

α) προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών, και

β) προσώπων οδηγουμένων ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

ΠΡΕΖΑ TV

3 σχόλια σχετικά με το “Με εντολή της κυβέρνησης, το ΕΣΡ απαγορεύει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να δείχνουν άστεγους!”

 1. Κατ’ αρχην ειναι τοσο μαλακες που νομιζουν οτι ο κοσμος ακομα βλεπει τηλεοραση.
  Αν εβλεπαν καποιοι, αυτοι ειναι οι γεροι αλλα με τους αποκωδικοποιητες σε Αθηνα-Θεσσαλονικη εχει γινει τετοιο μπαχαλο που αμφιβαλλω αν βλεπουν ακομα και οι γεροι πλεον.
   
  Κατα τα αλλα θα δουμε πολλα ακομα απο αυτους τους ακατανομαστους.
  Μας βομβαρδιζουν συνεχεια με νομους και αποφασεις εκτρωματα που επηρεαζουν την καθημερινοτητα του μεσου πολιτη ετσι ωστε να μην ασχολουμαστε με το ζουμι της υποθεσης που ειναι η ιδια η Δημοκρατια.
  Μας εθιζουν στην υποδουλωση σιγα σιγα μεχρι να δεχτουμε οτι αυτο ειναι το φυσιολογικο πλαισιο μεσα στο οποιο πρεπει να ζουμε και να κινουμαστε.
  Δεν θελω να το πιστεψω οτι κερδιζουν εδαφος αλλα τα γεγονοτα ειναι αμειλικτα … πχ. κανενας δεν μιλαει για τον νομο που θα ισχυει απο τον Ιουνιο του 2013 ο οποιος στην ουσια μας κανει υποχρεωτικα “δωρητες” οργανων μετα θανατον.

 2. Την ίδια στιγμή και με νόμο καθιστά όλον τον ελλαδικό πληθυσμό δωρητή οργάνων σε ιδιωτικά και δημόσια κέντρα… Καταλαβαίνετε τί σόι σκύλευση έχει να πέσει επί δικαίων κι αδίκων. Θα μπαίνεις στο νοσοκομείο για να γίνεις καλά και θα σε αποκάμουν για να τα οικονομήσουν!
  Nόμος 3984/ΦΕΚ 150/Α/27.06.2011 Γιώργος Παπανδρέου. Ο νόμος αυτός πέρασε ουσιαστικά μέσα στο πακέτο που ψήφισαν για το μνημόνιο. Η δήλωση του ΕΟΜ στο άρθρο είναι από το 2ο διοικητικό συμβούλιο γιατί εξέφρασαν τη διαφωνία τους και απολύθηκαν τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Στην Ισπανία, την οποία αναφερει το δημοσίευμα, ΜΕ ΝΟΜΟ είναι απαραίτητη η συναίνεση των συγγενών για αγνώστους και χωρίς συναίνεση, μεταμόσχευση ΜΟΝΟ σε συγγενείς ή σε άτομα που είχε ο θανών προσωπική σχέση. Η Ελλάδα, με το νόμο αυτό είναι μόνη χωρα στο κόσμο που μπορουν να κανουν αφαίρεση οργανων ιδιωτικά νοσοκομεία. Στις ΗΠΑ ειναι κακουργημα. Ο τιμοκαταλογος των οργανων σύμφωνα με καταγγελίες του Ιατρικού συλλόγου της Νέας Υόρκης είναι 270.000 δολλάρια για νεφρό, 120.000 για καρδιά, συκώτι 160.000. Το πιο ακριβό λόγο μεγάλης ζητησης είναι το δέρμα. Σε αυτα να προσθεστε κερδη Ιατρικης ομάδας, κερδη νοσοκομείου, κερδη φαρμακοβιομηχανιών. Σε αντίθεση με χωρες παραδοσιακά “εμπορους”, Ινδία & Πακιστάν, στην Ελλάδα υπάρχει το ιστορικό ασθενή online, επιπλέον τα Ευρωπαικά μοσχεύματα είναι η 1η επιλογή και πολύ πιο ακριβά. Τελος κοιταξτε στις εφημερίδες μετά από περιστατικό δότη. Τα περισσότερα φευγουν για τα καλύτερα & πιο ακριβά νοσοκομεία του εξωτερικού. Δεν ειμαι ενάντια αλλά ζηταω τον σεβασμό της ανθρωπινης υπαρξης και της επιλογής. Να επιλέγω εγώ ή οι συγγενείς μου εάν θα γίνω δωρητής και να επιλέγω να δωθούν τα οργανα μου σε Έλληνες. Όχι ρατσιστικά, η ζωή ειναι παντού πολύτιμη, αλλά γιατί διαφορετικά όλοι θα λενε πάμε στην Ελλαδα για ψώνια εννοώντας τα ανθρωπινα οργανα. Η μεταμόσχευση είναι δώρο ζωής αλλά με το νομο αυτό η Ελλάδα είναι χωράφι καλλιεργειας οργανων.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.