«Μαχαίρι» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Δραματικές μειώσεις στις συντάξεις φέρνουν οι αναλογιστικές μελέτες, στις οποίες θα βασιστεί η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού το φθινόπωρο και στις οποίες αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο είναι σε πλήρη εξέλιξη και ήδη έχει κλειδώσει ο τρόπος που θα γίνει η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, ωστόσο ξεκινά η συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Ο υπουργός Εργασίας, σε συνάντηση που είχε την Τετάρτη, με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ εξέφρασε «προσωπικές απόψεις», για το τι θα ακολουθήσει στο ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, είπε πως βλέπει ένα σύστημα που  θα εξασφαλίζει μια βασική σύνταξη που δεν μπορεί να είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας, δηλαδή 432 ευρώ τον μήνα.

Στη βασική σύνταξη θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές του ασφαλισμένου κατά τον εργασιακό του βίο.

Αλλά οι αλλαγές τους φθινόπωρου που το πιθανότερο θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2016 αναμένεται σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο να οδηγήσουν και σε περικοπές σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μεγαλύτερες θα είναι οι μειώσεις για συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ και μικρότερες για εκείνες μεταξύ 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Πληροφορίες έφεραν ακόμη τον κ. Κατρούγκαλο να αναφέρεται σε ενσωμάτωση της επικουρικής σύνταξης στην κύρια σύνταξη, δεν επιβεβαιώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *