Μας σπρώχνουν σε συντεταγμένη χρεοκοπία – Τι σημαίνει

– Το μεθοδεύει, και το παραδέχεται, η κυβέρνηση Μέρκελ για να γλιτώσει το ντόμινο από ανεξέλεγκτη Ελληνική χρεοκοπία
– Ως πρώτη και άμεση συνέπεια η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να δηλώσει χρεοκοπία, δηλαδή αδυναμία να πληρώσει όλα όσα οφείλει και θα συρθεί σε αναδιαπραγμάτευση του χρέους με άγριο ”κούρεμα” και δυσβάσταχτους όρους
– Για τους Έλληνες πολίτες σημαίνει κύμα απολύσεων και ισοπέδωση μισθών και συντάξεων
– Τι θα γίνει με τις καταθέσεις και τα δάνεια, θα υπάρχουν βασικά αγαθά, νοσοκομεία και σχολεία;

Εαν ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ το βράδυ της Παρασκευής, που θα έχουν κλείσει τα διεθνή χρηματιστήρια, η κυβέρνηση Μέρκελ πετύχει τον στόχο της, όπως γράφεται διεθνώς και μας εξωθήσει σε συντεταγμένη χρεοκοπία, τότε σε χρόνο DT θα ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε και θα χάσουμε το τρόπο ζωής που τώρα έχουμε.
Αμέσως αμέσως, μετά τις αναγκαίες επίσημες δηλώσεις, θα γίνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους μας με βίαιο ”κούρεμα” στα ομόλογα που φέρεται να είναι πάνω και από το 50%, με αντίτιμο τον πιστοληπτικό μας θάνατο.Ποιός και με τι επιτόκιο θα μας ξαναδανείσει όταν θα έχουμε ήδη βαρέσει ”κανόνι”;
Εαν δεν μας διώξουν και από το ευρώ, τότε και επίσημα οι δανειστές μας και κυρίως οι Γερμανοί θα αναλάβουν την οικονομική μας διακυβέρνηση, το ταμείο δηλαδή της Ελλάδας.
Οι πρώτοι Έλληνες που θα νοιώσουν στο ”πετσί” τους τις συνέπειες της συντεταγμένης χρεοκοπίας θα είναι αυτοί που θα πάνε πρωί πρωί στις τράπεζες για να σηκώσουν χρήματα, πριν πάνε στις δουλειές(;) τους.
Όσοι προλάβουν να φτάσουν στο γκισέ θα ακούσουν για όριο στις αναλήψεις τους, αφού θα πρέπει να μείνει κάτι και για τους υπόλοιπους στην ουρά, μήκους χιλιομέτρων.
Αμέσως μετά στη δουλειά τους θα μάθουν ποιοί, και θα είναι πολλοί, απολύονται και ποιοί τυχεροί θα γλιτώσουν μόνο με γενναία μείωση του μισθού τους.Το ίδιο θα γίνει και με τις συντάξεις ενώ για τις κοινωνικές παροχές, όπως υγεία, παιδεία, στρατός και αστυνόμευση, θα απομείνουν(;) ελάχιστα.
Και βέβαια η αξία των ακινήτων μας θα είναι πλέον ευθέως ανάλογη με την υποτίμηση του νομίσματος.
Εαν όμως μας διώξουν και από το ευρώ τότε ΑΥΤΟΜΑΤΑ οι καταθέσεις μας θα μετατραπούν σε δραχμές, με υποχρεωτική ΑΡΧΙΚΗ ισοτιμία 340,75 δραχμές για ένα ευρώ.Αυτό εν ριπή οφθαλμού θα αλλάξει αφού οικονομολόγοι εκτιμούν πως σύντομα το ευρώ θα αξίζει πάνω από χίλιες δραχμές.
Δηλαδή θα έχει χαθεί η μεγαλύτερη αξία των καταθέσεων, όσων έχουν βέβαια ακόμα.
Μεγάλο ζήτημα θα γεννηθεί με την αποπληρωμή των δανείων.
Λογικά τα περισσότερα θα δραχμοποιηθούν, αυτά δηλαδή που είναι συνδεδεμένα με το ευρώ ή με euridor.
Όμως τι θα γίνει με όσα δάνεια είναι συνδεδεμένα με ξένα νομίσματα, όπως το ελβετικό φράγκο;
Πως επίσης, εαν μας διώξουν από το ευρώ, θα βρούμε στην αγορά πετρέλαιο για θέρμανση και βενζίνη για κίνηση που πληρώνονται με συνάλλαγμα;
Πως θα βρίσκουμε τρόφιμα και ρούχα στην αγορά και σε ποιά τιμή αφού όλα σχεδόν είναι εισαγώμενα και άρα απλησίαστα με τη νέα ισοτιμία;
Και το κυριότερο, ποιές θα είναι οι συνέπειες για την κοινωνία μας αλλά και για την ασφάλεια της χώρας μας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *