Μαρτυρίες «με ονόματα»: Πώς οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης έκαναν το πραξικόπημα

Τα φαντάσματα του “παπανδρεϊσμού” και του συστήματος προσπαθούν να τρομάξουν και πάλι τους Έλληνες πολίτες με παπαρολογίες περί “πραξικοπήματος που αποφεύχθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011” και εκ του λόγου αυτού ο Γ.Παπανδρέου και ο Π.Μπεγλίτης προέβησαν στις “σταλινικές εκκαθαρίσεις” 18 ανωτάτων αξιωματικών που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Κίνδυνος που ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχει παρέλθει.

Το “ΒΗΜΑ της Κυριακής” που κυκλοφορεί σε λίγες ώρες έχει πρώτο θέμα “Το πραξικόπημα που δεν έγινε” ρεπορτάζ συνοδεύεται και από άρθρο του Στ.Ψυχάρη, ενώ η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία και ονόματα χωρίς να τα αναφέρει, όμως, αντίθετα με το defencenet.gr που δημοσιεύει με αφορμή αυτό το γεγονός μια μαρτυρία που δείχνει ότι επρόκειτο περί μιας σκευωρίας για να εξυπηρετηθεί προσωπικά ο Γ.Παπανδρέου εν όψει Καννών και τίποτα άλλο…

Στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στην αλλαγή των τεσσάρων Αρχηγών και ειδική αναφορά στον Φ.Φράγκο πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο οποίος είναι και ο πραγματικός στόχος του δημοσιεύματος, αφού συγκεντρώνει μεγάλη λαϊκή αποδοχή εντός και εκτός στρατεύματος, σήμερα. Αυτόν προσπαθούν να κάψουν.

Με ένα δημοσίευμα από μια εφημερίδα που αρέσκεται να μιλά για “πραξικοπήματα” αφού πέρυσι είχε “αποκαλύψει” και το “πραξικόπημα” της Σχολής Ευελπίδων που τελικά ήταν “μια τρύπα στο νερό”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντέδρασαν έντονα στα περί “πραξικοπήματος”: «Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας. ‘Ολα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…».

Το ίδιο έντονα αντέδρασε και ο ευεργετηθείς από τον Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δ.Κωσταράκος, ο οποίος στον λογαριασμό του στο twiiter έγραψε τα εξής: “Τα περί πραξικοπήματος πέρυσι τον Νοέμβριο είναι απολυτα αβάσιμα και προσβλητικά για τις ΕΔ.Είμαστε οι φρουροί της πατρίδος και όχι επιορκοι”.

Επειδή εμείς μιλάμε πάντα με στοιχεία και ονόματα και δεν ισχυριζόμαστε απλά ότι “έχουμε στοιχεία και ονόματα”, ας δούμε την παρακάτω μαρτυρία:

Η σκηνή στην αίθουσα του ΓΕΕΘΑ στο ισόγειο του υπουργείου, ενώ όλοι αναμένουν την άφιξη του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η ώρα περί τις 19.00 αρχές Νοεμβρίου και μέσα στην αίθουσα, βρίσκονται τρεις άνθρωποι.

Ο τότε επικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου πρέσβης Δ.Χρονόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών της ΓΔΑΕΕ Δ.Γεωργιόπουλος και ένας συνεργάτης του defencenet.gr με μεγάλη εμπειρία στο στρατιωτικο ρεπορτάζ. Η συζήτηση έχει ανάψει για τα καλά και περιστρέφεται γύρω από το πραξικόπημα των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη που αποκεφάλισε την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μία εβδομάδα πριν. “Καλά, τι συνέβη; Πως έφτασε σε αυτή την απόφαση ο Μπεγλίτης;” ερωτά ο δημοσιογράφος σε κάποια στιγμή.

Και ο Δ.Χρονόπουλος απρόσμενα απαντά, ενώπιον και του Δ.Γεωργιόπουλου: “Είναι απίστευτο, αλλά έγινε ακριβώς έτσι: Κτύπησε το πορτοκαλί τηλέφωνο, ήταν ο Γ.Παπανδρέου. Απαίτησε από την Π.Μπεγλίτη να αποκεφαλίσει όλη την ηγεσία των Ε.Δ. γιατί την επόμενη ημέρα έφευγε για τις Κάννες και έπρεπε να είχε ένα “χαρτί” στα χέρια του για να αποφύγει την οργή των Ευρωπαίων από την απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Τον ρώτησα τι θα κάνει και ο Μπεγλίτης μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Του είπα ότι είναι μεγάλο λάθος και μάρτυς μου ο Θεός προσπάθησα να τον αποτρέψω.”

Δ.Γεωργιόπουλος: “Τι λες βρε; Έτσι έγινε;”.

Δ.Χρονόπουλος: “Ακριβώς έτσι. Του είπα ότι θα κάνει ζημιά και στον ίδιο πολιτικά μια τέτοια κίνηση, αλλά δεν με άκουσε. Σε λίγα λεπτά, κάλεσε τους τέσσερις Αρχηγούς και τους είπε ότι σε μισή ώρα ήθελε τις παραιτήσεις τους. Μετά από λίγο άρχιζαν να διαρρέουν στα ΜΜΕ του εξωτερικού ότι “αποσόβησαν πραξικόπημα στην Ελλάδα” Αυτή είναι όλη η αλήθεια”.

Αυτή είναι όλη η αλήθεια, με ονόματα. Όλα τα άλλα είναι προσπάθεια είτε να κτυπηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, είτε να αποκατασταθεί το όνομα του Γ.Παπανδρέου που έχει καεί για πάντα από τα καυτά δάκρυα των Ελλήνων και έχει πνιγεί στο αίμα αυτών που αυτοκτόνησαν για να κάνει ο Γ.Παπανδρέου αυτό το οποίο τον διέταξαν…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

5 σχόλια σχετικά με το “Μαρτυρίες «με ονόματα»: Πώς οι Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτης έκαναν το πραξικόπημα”

  1. Το ξέρουμε αλλά όσες φορές και αν το καταλαβαίνουμε δε λέμε να το χωνέψουμε.
   Ξεχνάμε επίσης οτι την επομένη της δήλωσης περί δημοψηφίσματος πάγωσαν όλα ή αλλιώς, έγινε  η εκκίνηση όλων των κακών, ως τότε τα πράγματα δεν ήταν πολύ αισθητά στον κόσμο, αλλά από την επόμενη άρχισε η κατηφόρα.
   Το είχαμε καταλάβει και στη δουλειά, εκεί που γινόταν χαμός, όλα σταμάτησαν, δεν πατούσε άνθρωπος και αυτό πήρε κανα 2 μήνες, και έκτοτε οι ως τότε και επί δεκαετίες  πολύ αναγνωρίσιμοι και προβλέψιμοι ρυθμοί στη δουλειά μου έλαβαν τέλος.
   Τώρα δεν μπορείς να προβλέψεις πόσο κόσμο θα έχεις , τι θα θέλουν κλπ. Ως και εκείνη τη μέρα τα πράγματα δεν ήταν έτσι.

 1. Συνεχιζουμε να εκλησσομεθα με τη μποχα του συστηματος που σημαινει οτι ακομα το ωραιοποιουμε μεσα στο μυαλο μας.
  Ειναι η δεν ειναι ολοι οι στρατηγοι κομματοσκυλα !!!
  Δεν γινονται ολοι οι στρατιωτικοι αρχηγοι επιτελειων, επιθεωρητες, σωματαρχες.
  Γινονται μονο οσοι εχουν τα καταλληλα κομματικα προσοντα.
  Ο κομματισμος ειναι λοιπον που τους εδωσε την καρεκλα και ο κομματισμος τους την παιρνει.
  Ειναι σαν να εκλησσομαστε που γινεται ανασχηματισμος κυβερνησης απο τον εκαστοτε πρωθυπουργο οταν εκπλησσομαστε με αλλαγη ηγεσιας ΕΔ.
  Μας πειραζει δηλαδη που ξηλωνονται καποιοι που κρατουν μια θεση με αμφιβολου ποιοτητος προσοντα … και δεν μας πειραζει που εκτελουν υψιστης σημασιας αποστολη ατομα με σκιωδη διαδρομη.
  Ενα ειναι το σιγουρο, οσο αρνουμαστε να απορριψουμε αυτο το σαπιο κατεστημενο που μας εφερε ως εδω τοσο περισσοτερο θα εκπλησσομαστε.
   
   
   

 2. Εδώ και μια 20ετία για ποιά αξιοπρέπεια και ηθική συζητάμε.
  Ειδικά οι επιτροπές ΚΥΣΕΑ.
  Ολοι μας ξέρουμε πως τρώγονται ικανά στελέχη (αποστρατεία/προαγωγή), προκειμένου εξυπηρετηθούν κομματόσκυλα.
   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *