«Κόκκινα» δάνεια: Αυγουστιάτικος «μποναμάς» με χιλιάδες κατασχέσεις

Σε μπαράζ κατασχέσεων εν μέσω καλοκαιριού προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), καθώς τα «φέσια» από δάνεια και ληξιπρόθεσμες οφειλές χτυπούν «κόκκινο», ξεπερνώντας τα 215 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», καθημερινά αποστέλλονται 2.000 ραβασάκια από τη ΓΓΔΕ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών.

Με βάση τα στοιχεία των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους, πάνω από 4 εκατ. φορολογούμενοι έχουν ανοικτούς λογαριασμούς με τις κατά τόπους εφορίες, ενώ σε περίπου 3 εκατομμύρια υπολογίζονται οι φάκελοι για «κόκκινα δάνεια» προς τράπεζες, στην πλειονότητά τους καταναλωτικά και στεγαστικά.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από τα τελευταία στοιχεία προκύπτει ότι ήδη δύο από τους τρεις που είχαν καταφύγει σε ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία έχουν τεθεί εκτός (περίπου 98.000 σε σύνολο 147.308 ρυθμίσεων), ενώ ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2016, ένας στους δύο οφειλέτες σε σύνολο 75.451 απεντάχθηκε. Τον Ιούλιο, παράλληλα, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 1,2 δισ. ευρώ στις εφορίες, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 90 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για τη ρύθμιση χρεών, ωστόσο όσο κυβέρνηση και πιστωτές δεν καταλήγουν σε ένα σχέδιο κοινής αποδοχής για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι ασφυκτική για χιλιάδες πολίτες και το βάρος θα πέφτει σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *