Κλειστές σήμερα όλες οι δημοτικές υπηρεσίες

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα, 12 Δεκεμβρίου, όλες οι υπηρεσίες των Δήμων της χώρας, καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας
Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση στις 11:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη και μετέπειτα πορεία έως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Νωρίτερα, στις 09:30, θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να «αναπροσαρμόσει και να σχεδιάσει την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Το υπουργείο από το βράδυ της Δευτέρας αντλεί τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτει σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους.

Επιπλέον, εντός των επομένων ημερών θα προκηρυχθούν οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού σε υπηρεσίες που εμφανίζουν ελλείψεις στο υπαλληλικό τους δυναμικό, οι οποίες θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης αποφάσισε και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ), την Παρασκευή, στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για τις απολύσεις και τους όρους της διαθεσιμότητας, καθώς και να συζητηθεί το θέμα των προσεχών κινητοποιήσεων και δράσεων.

Στον αντίποδα των εξελίξεων, η ΚΕΔΕ υποστηρίζει την οικονομική ενίσχυση των δήμων και την εσωτερική τους αναδιάρθρωση με αξιολόγηση και όχι διαθεσιμότητα, προτάσεις που θα θέσει υπόψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τον οποίο θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΚΕΔΕ στο έκτακτο συνέδριό της, διαμαρτυρόμενη για τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πλήττει τη λειτουργία των δήμων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της ως Τοπικής
Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, ζητά τους πόρους που δικαιούται και το προσωπικό που έχει ανάγκη, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις 200 περίπου επιπλέον αρμοδιότητες που αναλαμβάνει από τις αρχές του 2013.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.