Καταργούνται οι συνδικαλιστικές συντάξεις

Με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.

Πρόκειται για θεσμοθετημένο από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) δικαίωμα σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι. Συγκεκριμένα αφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999.

Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ, χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ.

Η παραπάνω απόφαση, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας κρίνεται επιβεβλημένη στο πλαίσιο του αναγκαίου εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Υπολογίζεται δε, ότι θα επιφέρει αφενός εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως, όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας «συνιστά μια απόφαση δικαιοσύνης και ισότητας που συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του κύρους και της αξιοπιστίας του συνδικαλιστικού κινήματος στη χώρα μας».

capital.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Καταργούνται οι συνδικαλιστικές συντάξεις”

  1. begar είπαμε είμαστε σε κρίση αλλά όχι και στο σημείο να καταργήσουμε τις βουλευτικές συντάξεις πρώτα θα καταργήσουμε τις συντάξεις των άλλων και μετά θα βάλουμε φόρους να αυξηθούν οι συντάξεις των βολευτών. και των βολεμένων. 
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *