Κανένας πλειστηριασμός την Τετάρτη

Στις  17, 18 και 19 Μαΐου 2017, θα απέχουν από τα καθήκοντα τους οι συμβολαιογράφοι διαμαρτυρόμενοι για την “επιδείνωση των διατάξεων  της ασφαλιστικής “μεταρρύθμισης””. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως κανένας πλειστηριασμός αλλά και άλλη συμβολαιογραφική πράξη δε θα γίνουν εντός αυτού του τριημέρου. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η σχετική διάταξη  “έχει απόλυτα δημευτικό χαρακτήρα στα εισοδήματα και στις περιουσίες των ειλικρινών  και συνεπών φορολογικά ελευθέρων επαγγελματιών” και υπογραμμίζει πως υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές και επιβάλλονται φόροι ακόμη και επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.

“Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι, οι οποίοι υπήρξαμε αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα από τους σημαντικότερους “αιμοδότες” του ασφαλιστικού  και του φορολογικού συστήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια δηλώνουμε απερίφραστα ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις νέες παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και της Κυβέρνησης” τονίζουν χαρακτηριστικά οι συμβολαιογράφοι και καλούν την κυβέρνηση να μην προωθήσει για ψήφιση την επίμαχη διάταξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Πριν στεγνώσει η μελάνη της περυσινής ασφαλιστικής “μεταρρύθμισης” της Κυβέρνησης, που κατάφερε να προκαλέσει την σύσσωμη αντίδραση όλων ανεξαιρέτως των συμπολιτών μας και όλων ανεξαιρέτως των επιστημονικών, επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της Χώρας, η ίδια Κυβέρνηση, σε συνεργασία αυτή την φορά με τους “θεσμούς” (προκειμένου να παρακάμψει τις αντιδράσεις) προβαίνει σε περαιτέρω επιδείνωση των διατάξεων  της “μεταρρύθμισης” υπολογίζοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και επιβάλλοντας φόρους ακόμη και επί ανύπαρκτων εισοδημάτων.

Με την  συγκεκριμένη επιλογή της η Κυβέρνηση υποδηλώνει ότι η “μεταρρύθμιση” δεν στηρίζεται σε καμιά οικονομοτεχνική μελέτη και αναγνωρίζει την ορθότητα των επισημάνσεων και προειδοποιήσεων όλων των φορέων για μειωμένη εισπραξιμότητα, ενώ αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των επιλογών της στους πολίτες της Χώρας και στην Εθνική Οικονομία.

Η προωθούμενη επιδείνωση των πρόσφατων ασφαλιστικών και φορολογικών διατάξεων είναι δεδομένο ότι αγνοεί την ύπαρξη συνεπών και ειλικρινών φορολογουμένων, οι οποίοι εξωθούνται σε άμεση έξοδο από την εργασία τους, άλλως σε απόλυτη οικονομική καταστροφή.

Οι Έλληνες συμβολαιογράφοι, οι οποίοι υπήρξαμε αποδεδειγμένα και αδιαμφισβήτητα από τους σημαντικότερους “αιμοδότες” του ασφαλιστικού   και του φορολογικού συστήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια δηλώνουμε απερίφραστα ότι αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις νέες παράλογες απαιτήσεις των θεσμών και της Κυβέρνησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προωθήσει για ψήφιση την παραπάνω διάταξη, η οποία έχει απόλυτα δημευτικό χαρακτήρα στα εισοδήματα και στις περιουσίες των ειλικρινών  και συνεπών φορολογικά ελευθέρων επαγγελματιών.

Τονίζουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανατροπή των προωθούμενων διατάξεων και εξαγγέλουμε την πραγματοποίηση τριήμερης αποχής από τα καθήκοντά μας στις 17, 18 και 19 Μαΐου 2017.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *